Foci

2015.02.25. 18:05

Mindig szép feladatot jelent a Ferencváros ellen pályára lépni

Dunaújváros – Szerdán megtartotta idei első hivatalos sajtótájékoztatóját a Dunaújvárosi PASE labdarúgócsapata, amiből egyértelműen arra lehet következtetni, hogy hamarosan folytatódik az OTP Bank Liga NB I-es bajnokság.

Gróf András

Az újvárosiak azonnal egy igazi közönségvonzó találkozóval kezdenek. Vasárnap 18.30 órakor a Ferencvárost látják vendégül a Dunaújváros Stadionban. Mindkét együttes számára fontos ez az összecsapás, hiszen egy jó szezonkezdet pozitívan befolyásolhatja az egész féléves teljesítményt. Az úgynevezett alapozást követően a labdarúgók fokozott izgalommal várják a bajnoki rajtot, tehát minden feltétel adott lehet egy színvonalas összecsapáshoz. A hosszúra nyúlt felkészülési időszak tapasztalatait Dobos Barna szakmai igazgató értékelte, majd a Ferencváros elleni idénynyitó találkozó esélyeiről is beszélt.

Böőr Zoltán, a dunaújvárosiak csapatkapitánya, Dobos Barna szakmai igazgató és Orosz Márk a szerdai sajtótájékoztatón. Fotó: www. Dpase

– Az időjárási viszonyok miatt speciális helyzetben van a labdarúgás Magyarországon. Ebben az időszakban legalább a meglévő szint megtartása, illetve fejlesztése a cél az együttesek számára. A csapatunk meglévő váza mellé már évek óta folyamatosan posztra igazolunk játékosokat. Próbáljuk megtalálni azokat a labdarúgókat, akik szerződtetése előrelépést eredményezhet az elmúlt szezonhoz képest. Ez történt ezúttal is, és úgy érzem, a gazdasági lehetőségeinkhez képest jól igazoltunk. Goran Maric és Vaskó Tamás ugyan sérülésüket követően még nem épültek fel teljesen, de el kell ismerni, hogy őket egészségesen nem tudtuk volna megszerezni. Az említett labdarúgók és Rafe Wolfe hosszú távon mindenképpen erősítést jelentenek a csapat számára.

El kell azonban mondanunk, hogy a közvetlen ellenfeleink sem tétlenkedtek, ők is erősítettek a téli átigazolási időszakban, így nagy csata várható a kiesés elkerüléséért vívott harcban. Olyan összegek röpködtek az átigazolási piacon, amitől akár meg is ijedhetnénk, de úgy érzem, a nálunk tapasztalható csapategységgel át tudjuk hidalni ezeket a különbségeket. A Ferencváros félelmetes eredményeket produkált a téli edzőmérkőzéseken. Az utolsó mérkőzés kivételével valamennyit megnyerték, és nem csak az alacsonyabb osztályú együttesek ellen játszottak gólerősen. Az új szerzeményekkel kiegészülve a keretük magyar szinten nagyon erős. Mindenképpen szép feladat ellenük játszani, és egészen biztos, hogy extra teljesítmény szükséges a pontszerzéshez is. Vannak olyan mérkőzések a szezonban, amikor a papírforma alapján nem tervezhetők pontok, de egy esetleges bravúr hatalmas lépéselőnyt jelenthet a csapat számára a folytatásban. Az összeállítás tekintetében természetesen van egy elképzelés, de néhány apróbb sérülés befolyásolhatja a kezdő tizenegyet. A felkészülési találkozókhoz képest nagy meglepetés nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!