Foci

2015.04.06. 19:24

Külföldi és hazai edzőtáborokban készülnek a szezonra a Dunaferr SE versenyzői is

Dunaújváros - A Dunaferr SE két válogatott kenusa, Hajdu Jonatán és Vass András egyaránt melegévövi edzőtáborokban is gyarapította a kilométerei számát.

Gallai Péter

A 2015-ös felkészülési terv szerint a Dunaferr SE többszörös ifjúsági világbajnoka, Hajdu Jonatán bekerült abba a körbe, amelyet a 200-as olimpiai kvótaszerzés érdekében külön menedzsel a vezetés: Nagy Péter és Lantos Ádám mellett Hajdu Jonatán is bekapcsolódhat a központi felkészítésbe, a fiatal versenyző időről időre együtt készül majd a szezonra Nagy Péterékkel.

- Ez a döntés számomra azt sugallja, hogy már a felnőtt mezőny tagjának tekintenek és látnak bennem fantáziát, vagyis fel kell kötnöm a nadrágot, és jövőre mindent meg kell tennem annak érdekében, hogy kétszáz méteren minél jobban teljesítsek. A téli felkészülésemet nagyrészt itthon, a dunaferres csapatommal végeztem, de havonta egyszer elmegyek edzőtáborba Mórocz István csoportjával, ezek a közös felkészülések is a fejlődésemet szolgálják majd - mondta Hajdu, aki a floridai Cape Coralba tartott táborban is ott volt.

Vass András Dél-Afrikában is készülhetett az idei szezonra
Fotó: amatőr felvétel

A dunaújvárosi fiú munkájáról Hüttner Csaba utánpótlás kapitány ezt mondta:

- Üde színfoltja volt a csapatnak. Az ő fiatalos, sajátos lazaságával vett mindent maga körül. Persze a munkában ő is élen járt. Mivel ilyenkor a hosszabb evezéseken van a hangsúly, az öt versenyző, vagyis a két kenus, Jonatán és Nagy Péter, valamint a három kajakos lány, Vad Ninetta, Simán Fanni és Szilágyi Anett még együtt tudott edzeni. Aztán később már jönnek a speciális edzések is.

A Dunaferr SE másik élversenyzője, Vass András Dél-Afrikában tudott dolgozni, majd idehaza Szolnokon gyakorolt tovább, ahol több más felnőttel együtt az ifi válogatotthoz csatlakoztak.

- Szerencsére nagyon sok tehetséges versenyzőnk van, bizakodva várom az idényt, amely a májusi rangsorolóval kezdődik, majd három héttel később az első, és újabb három hét múlva a második vb válogatót rendezzük meg. Az idén előbb lesz a világbajnokság, a kontinensviadalt csak szeptemberben tartják, így arra majd a magyar bajnokság válogat - tette hozzá Hüttner Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!