Foci

2015.08.25. 17:30

DPASE: az eddigi négy bajnokin kiderült, hogy kire lehet számítani az idei szezonban

Négy idegenben megvívott másodosztályú bajnoki és egy szintén idegenbeli főtáblás Magyar Kupa mérkőzéséből csupán egyet nyert meg a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, amely finoman fogalmazva is igen mérsékelt teljesítménynek mondható.

Gróf András

A Dunaújváros Stadion gyepszőnyegének felújítása miatt két bajnoki összecsapás pályaválasztói jogát is el kellett cserélniük az újvárosiaknak, de ennek ellenére eredményesebb szereplést vártak a szurkolók a tavaly még a magyar labdarúgás első osztályában szereplő csapattól.

A megyei egyes Gyöngyöstől elszenvedett hosszabbításos vereség pedig fájó búcsút jelentett a Magyar Kupától. Csupán az NB II-es újonc Vác FC otthonában sikerült begyűjteni a három pontot.

A sérülések és kiállítások miatt erősen tartalékos együttes legutóbb Zalaegerszegen szaladt bele egy méretes zakóba. Az eddigi negatív szereplésről, és az esetleges újabb átigazolásokról a dunaújvárosi klub nyáron kinevezett klubigazgatóját, Sallói Istvánt kérdeztük.

- Az természetes, hogy egy kiesést követően fel kell ocsúdni a csapatnak, de azt is tudomásul kell venni, itt sem adják ingyen a győzelmet. Az ehhez szükséges harci kedv még nem látszik az együttesen. Annak ellenére várakozáson aluli a csapat szereplése, hogy mind a négy mérkőzésünket idegenben játszottuk. Megítélésünk szerint ennél azért sokkal több van a keretben. Eddig rajtunk kívül három együttes felelt meg minden találkozón a fiatal szabálynak, a többiek nem igazán foglalkoznak vele. Tisztában vagyunk azzal, hogy nehezebb így építkezni, de nem lehetetlen. A négy idegenbeli bajnoki összecsapáson kialakult, hogy kire lehet számítani a jövőben. Artner Tamás vezetőedzővel eddig is közösen alakítottuk a játékos keretet, és amennyiben az átigazolási időszak lejártáig találunk olyan labdarúgót, aki megfelel a szakmai és gazdasági célkitűzéseinknek, akkor szerződtetjük. De csak azért, hogy minden áron igazoljunk, nem hozunk újabb labdarúgót. Egy stabil klubot szeretnénk felépíteni, amely tartja a meghatározott költségvetését, amelynek része a fiatalok szereplése után járó támogatás. Álmunk továbbra is az NB I-es tagság megszerzése, de az sem lesz katasztrófa, ha csak az első hatban végzünk. Szerencsére az ősz hátralévő mérkőzésein már hazai környezetben is játszhatunk, aminek köszönhetően remélem megkezdjük a felzárkózást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!