Foci

2016.02.05. 20:29

Nem sikerült a bravúr- A magyar válogatott két vereséggel búcsúzott az Eb-től

Belgrád - Csütörtökön este második csoportmérkőzését is elveszítette a magyar futsalválogatott a szerbiai Európa-bajnokságon, így nem jutott a legjobb nyolc közé.

Gróf András

Magyarország - Ukrajna 3-6 (1-2)

Belgrád Aréna, 2500 néző. Vezette: Bauernfeind (osztrák), Coelho (portugál).

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh N., Harnisch, Dróth. Csere: Tihanyi, Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Horváth N., Gál, Szeghy, Rábl, Hosszú Á. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

Ukrajna: Ivanjak - Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannikov. Csere: Litvinenko, Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko. Szövetségi kapitány: Olekszandr Koszenko.

Góllövő: Dróth (8. és 34. p.), Trencsényi (30. p.), illetve D. Szorokin (2. p.), Bondar (7. és 35. p.), Ovszjannikov (25. p.), Mikola Gricina (30. p.), Valenko (36. p.).

A magyar szurkolótábor kitűnő hangulatot teremtett, így a magyar együttes szinte hazai környezetben kezdhette a továbbjutás szempontjából sorsdöntő összecsapást. A kezdő csapatban ismét két dunaújvárosi játékos kapott helyet, akik mellett a mezőnyben pályára lépett a spanyolok ellen két gólt szerző Dróth és az eltiltását letöltő Harnisch. Utóbbi szereplésétől sokat vártak a szurkolók, és a szakvezetés is, de ezúttal negatív hős lett. A második percben a saját hatosán elvették tőle a labdát, majd egy az egyben lefordultak róla. Ez a két hiba elegendő volt, hogy az ukránok kétgólos előnyre tegyenek szert, ami tulajdonképpen megadta az egész mérkőzés alaphangulatát, hiszen a mieink végig futhattak az eredmény után. Dróth szemfüles találatával a szünetre sikerült szorossá tenni az eredményt. A fordulást követően azonban végig az ukránok akarata érvényesült. Kétszer ugyan sikerült egy gólra felzárkózni, de keleti szomszédaink azonnal válaszoltak, és a végére háromgólos lett a különbség.

A magyar csapat ezúttal is becsülettel küzdött, de nem tudta megismételni a spanyolok ellen nyújtott teljesítményét. A rutinos játékosok döntő hibáit nem bírta el a csapat, és azt sem, hogy az egyébként parádés gólt szerző, klasszis Dróth Zoltán mellett senki sem nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

Sito Rivera: - Az ukránok agresszíven kijöttek védekezni, nem hagyták, hogy a saját játékunkat játsszuk, ezzel némileg megleptek bennünket. Ezúttal nem nyújtottunk olyan jó teljesítményt, mint kedden, de ez elsősorban az ukránok érdeme, el kell ismerni, hogy jobb csapatuk van. Játékosaik gyorsabban, dinamikusabban futsaloztak. A keret tagjait ezzel együtt nem érheti kritika, mindent megtettek a pályán, a hozzáállásukkal elégedett voltam.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!