Foci

2015.05.28. 14:17

DPASE: nem szabad kikapni a Pakstól

Dunaújváros - A 2014/2015. évi OTP Bank Liga NB I utolsó fordulójában szombaton 19 órakor Pakson lép pályára a kiesés elől menekülő Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az biztos, hogy a paksi stadionban minimum egy pontot szereznie kell a dunaújvárosi együttesnek, hogy esélye legyen a Haladással szemben, hiszen jelenleg pontegyenlőség van a két csapat között, de a szombathelyiek jelenleg több győzelemmel rendelkeznek, ami dönt ebben a szituációban. A házigazda Paks számára is fontos ez a találkozó, hiszen szerencsés esetben még hellyel előrébb kerülhetnek a bajnoki tabellán. A Tolna megyei alakulat jelenleg negyvennyolc ponttal az ötödik helyen áll a táblázaton. Az előző huszonkilenc fordulóban tizenhárom találkozót megnyertek, kilenc alkalommal döntetlent játszottak, míg hétszer vesztesen hagyták el a küzdőteret. A negyvenkét szerzett góllal kiemelkednek a mezőnyből, hiszen ennél többet csak a Videoton és a Ferencváros szerzett. Legeredményesebb támadójuk kilenc találattal Könyves Norbert, akit csupán egy góllal lemaradva követ Bartha László. A bekapott találatok miatt sem kell szégyenkeznie a tolnai alakulatnak, hiszen a huszonhat kapott góllal az ötödikek ezen rangsorban. Az őszi találkozó igazán kellemes emlék lehet a dunaújvárosiak számára, hiszen Nikházi Márk találatával mindhárom bajnoki pontot otthon tartotta a Dunaújváros PASE gárdája.

A dunaújvárosi együttes csapatkapitánya, Böőr Zoltán (j) egy utolsó rohamra vezeti társait Pakson
Fotó: Ady Géza

A Dunaferr bajnokcsapatának oszlopos tagja volt Éger László, aki az aktív játékot befejezve jelenleg Paksi FC vezetésében tevékenykedik.

- Mindkét együtteshez kötődöm, így szerencse, hogy éppen a mérkőzés időpontjában Debrecenben lépek pályára a Real Madrid elleni gálamérkőzésen, így nem leszek jelen a paksi találkozón. Sajnálom, hogy az újvárosi csapatnak nem a saját kezében van a sorsa, de lett volna rá lehetőségük bőven, hogy az eddigi fordulókban kiharcolják a bentmaradást. Az viszont biztos, hogy a paksiak igazi sportemberhez méltóan nyerni szeretnének a szombati idényzáron, hiszen fontos számukra a minél jobb helyezés, és a győzelemért járó prémium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!