Foci

2015.08.29. 19:21

Fontos bajnoki pontok - A soproni együttes kulturáltan futballozott ezen a találkozón

Dunaújváros – Szombaton az új gyepszőnyeg szerencsét hozott a Dunaújváros PASE labdarúgói számára, hiszen a Mekantil Bank Liga NB II ötödik fordulójában legyőzték a Soproni VSE együttesét.

Gróf András

Dunaújváros PASE – Soproni VSE 2-1 (0-0)

Dunaújváros Stadion, 600 néző. Vezette: Takács János (Szalai, Demeter).

Dunaújváros PASE: Szűcs – Koval (Sóron az 59. p.), Vaskó, Sárközi – Villám, Tóth Cs. (Melczer a 46. p.), Petneházi, Czár – Jakab – Eppel, Havasi (Magasföldi a 46. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.

Soproni VSE: Halasi – Pados, Sifter, Jovetics, Szabó L. – Holdampf, Deme (Papp a 82. p.), Rácz – Baracskai (Grabant az 54. p.) Tihanyi (Zamostny az 54. p.), Tóth M. Vezetőedző: Supka Attila.

Az első harminc percben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. A hazai együttes nem tudott veszélyes helyzetet kialakítani a soproni kapu előtt. Az első igazi akciónál Havasi beadását Villám perdítette a felső lécre. A játékrész hajrájában Tóth Csaba adott remek labdát Havasinak, de Sifter felszabadított. Ezt követően Jakab lövése kerülte el a jobb alsó sarkot, majd Jakab középre adását Vaskó fejéről pattan rossz irányba. A szünetet követően magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a hazaiak, de lesről elengedett támadást követően Holdampf lövését Szűcs hatalmas bravúrral védte. A hetvenegyedik percben megszerezte a vezetést a hazai gárda. Eppel húsz méterről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát (1-0). Nem sokáig örülhetek azonban az újvárosi nézők, hiszen a következő támadásból Tóth Martin egyenlített (1-1). A győztes találat a nyolcvannegyedik percben esett. Jakab középre ívelt szabadrúgását Vaskó fejelt a kapuba (2-1). A hosszabbításban Jovetics meg kapta a második sárga lapját, amit követett a piros.

Artner Tamás: – Egy nagyon jól játszó Sopront sikerült legyőzni. Nem tudtuk megvalósítani azt, amire készültünk, hiszen a háromvédős rendszer nem működött. Nagy kockázatot vállaltunk azzal, hogy a félidőben két olyan játékost hoztunk be, akik rutinosak, viszont nincsenek jó állapotban. A csapatjátékot átszerveztük, így a második félidő már jobban nézett ki.

Supka Attila: – Sokkal jobban játszottunk, mint a Dunaújváros. A lehetőségeink megvoltak a győzelemhez, de a rutintalanság miatt nem tudtunk élni azokkal. Ezen a találkozón minimum egy pontot megérdemeltünk volna.

További eredmények: Mezőkövesd – Szolnoki MÁV FC 3-1 (2-1), Soroksár – Kisvárda 0-0, Budaörs – FC Csákvár 1-0 (0-0), Szigetszentmiklós – Gyirmót FC Győr 2-2 (0-1), Siófok – Balmazújváros 0-0, FC Ajka – Szeged 5-0 (1-0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!