Foci

2015.03.27. 18:34

A görögök legyőzése esetén akár a második helyre is előreléphetnénk

Dunaújváros - A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 20.45 órakor sorsdöntő Eb-selejtezőt játszik Görögország ellen a Groupama Arénában.

Gróf András

A magyar nemzeti csapat Pintér Attila irányításával kezdte meg a sorozatot, de a nyitómérkőzésen Észak-Írország ellen elszenvedett 2-1-es vereséget követően Dárdai Pál vette a csapat irányítását. Ezt követően 1-1-es döntetlent játszott a válogatott Romániában, majd idegenben legyőzte 1-0-ra a Feröer-szigeteket. Legutóbb pedig Finnországot vertük hazai környezetben 1-0-ra.

A görögök az eddigi négy mérkőzésükből hármat elveszítettek. Hazai pályán kaptak ki Romániától és Feröer-szigetektől 1-0-ra, míg Észak-Írországtól 2-0-ra. Egyetlen megszerzett pontjukat a Finnországban elért 1-1-es döntetlen jelentette. Ezzel jelenleg a csoport utolsó helyén állnak. A Feröer elleni kudarcot követően a Görög Labdarúgó Szövetség azonnali hatállyal menesztette Claudio Ranieri szövetségi kapitányt, akinek utódja az uruguayi Sergio Markarian lett.

Dárdai Pál szövetségi kapitány (b4) és a magyar válogatott tagjai a Görögország elleni Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzés előtti edzésen Telkiben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Amennyiben a magyar csapata csak egyetlen pontot is szerez a görögökkel szemben, akkor biztosan megőrzi a pótselejtezőt érő harmadik helyét, de győzelemmel akár a második pozícióba is kerülhet, amennyiben az északírek kikapnak a finnektől.

A Dunaújváros PASE nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Artner Tamás bizakodva várja a találkozót.

- Az utóbbi mérkőzések eredményeit tekintve optimistán tekintek a mérkőzés elé. Ez a mostani magyar válogatott van olyan erős, hogy itthon legyőzze a görögöket. Úgy érzem, az új szövetségi kapitány irányítása alatt még nem álltak össze, így reális esélyünk van a győzelemre, de legrosszabb esetben is döntetlen lesz az eredmény.

Az újvárosiak csapatkapitánya, Böőr Zoltán is hasonlóan látja az esélyeket.

- Reméljük, folytatódik a Dárdai Pál szövetségi kapitány irányítása alatt megkezdett jó sorozat. Bízom benne, hogy olyan válogatott fut ki a pályára, akik el akarnak érni valamit. Az elmúlt időszakban rendre eredményes taktikát dolgozott ki a kapitány, amellyel azonosultak a játékosok. Kellő önbizalommal rendelkezve képesek lehetünk legyőzni a görögöket. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy jó játékosok szerepelnek az ellenfél keretében, de kérdéses az új szövetségi kapitánnyal milyen taktikai hadrendet választanak.

A harmincöt esztendős orosz Szergej Karaszjov vezeti a találkozót, aki 2010 óta FIFA-kerettag. A játékvezető két Bajnokok Ligája- és négy Európa-liga mérkőzésen dirigált ebben a szezonban.

A csoport további párosítása a vasárnapi játéknapon: Észak-Írország - Finnország, Románia - Feröer-szigetek.

Az Európa-bajnoki selejtező F csoportjának jelenlegi állása: 1. Románia 10 p., 2. Észak-Írország 9 p., 3. Magyarország 7 p., 4. Finnország 4 p., 5. Feröer-szigetek 3 p., 6. Görögország 1 p.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!