Foci

2015.08.24. 13:50

Dunaferr Vasas: az újvárosiak bíznak benne, hogy néhány játékosuk bekerül a válogatottba

Székesfehérvár - Az elmúlt héten pénteken a Sóstói Stadion műfüves játékterén rendezték meg a Thermomaster Kupa országos kispályás labdarúgó tornát.

Gróf András

Az eseményre a szervezők az ország legjobb, legszínvonalasabb bajnokságaiból hívták meg a bajnokcsapatokat, illetve az ezekből a bajnokságokból kialakított válogatottakat. A meghívottak között szerepelt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által szervezett Zeus I. osztályú bajnokság győztese, a Dunaferr Vasas csapata is. A meghívás hatalmas elismerése a Dunaújvárosban folyó szakmai munkának, másrészt nagy lehetőség a játékosoknak, mivel a torna egyben válogató rendezvény is volt. Ugyanis az első alkalommal összeállítandó magyar kispályás labdarúgó-válogatott keretének kialakításában is fontos szerepet játszott a mostani produkció. Ezzel természetesen a meghívott csapatok játékosai tisztában voltak, és mindenki igyekezett jó teljesítményt nyújtani.

Álló sor balról, jobbra: Sikur Lajos, Béres Ferenc Tamás, Jenei Ottó, Ughy Márk, Ács Gábor, Tóth Imre (csapatvezető). Első sor balról, jobbra: Angyalos András, Tóth Sándor, Roni Ribeiro Da Silva, Apatini Márk, Szabó Szabolcs

A Dunaferr Vasas a bajnoki címet nyert alakulathoz képest néhány poszton változott, és a már az új kerettel vágtak neki a megmérettetésnek. Az igen erős csoportból veretlenül, a második helyen jutott az újvárosi csapat az elődöntőbe, ahol a rendes játékidő gólnélküli döntetlenje után a végső győzelmet is megszerző Budapest válogatott az öt perces hosszabbításban lőtt góllal kerekedett felül. A harmadik helyért Veszprém legjobbjaival kellett megküzdeni. A bronzmeccsen 4-2-re nyert a Dunaferr Vasas gárdája. A finálét követően a Budapest válogatott léphetett fel a dobogó tetejére, akik Pest megye válogatottját a hosszabbítást követő büntetőkkel győzték le. A dunaújvárosi csapat vezetői úgy gondolják, hogy a héten induló szezonban ismét a bajnoki címért küzdenek majd a Zeus csoportban. Ezt támasztja alá a nagyszerű székesfehérvári szereplés is, ahol nagyszerűen képviselték Dunaújvárost, valamint a dunaújvárosi kispályás labdarúgást. Jó esély van arra, hogy néhány játékosa a válogatottban is bekerüljön, és pályára léphessen szeptemberben, a horvátországi Európa Bajnokságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!