Foci

2015.11.26. 15:26

Dunaújváros PASE: őszi szezonzáró meccs hétfőn

A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga NB II idényzáró fordulójában hétfőn 16 órakor a Mezőkövesd együttesét fogadja.

Gróf András

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón először az újvárosiak vezetőedzője, Artner Tamás beszélt az esélyekről.

– Az elmúlt héten Budaörsön rosszul kezdtünk, de a hazaiak vezető találatát követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és sikerült kiegyenlítenünk. Az első félidő hajrájában történt kiállítást azonban döntően befolyásolta a mérkőzés további menetét. Petneházi piros lapja elsőre jogosnak tűnt, de miután visszanéztük a találkozót kiderült, hogy túlzott bírói ítélet született. Tíz emberrel is volt esélyünk a három pont megszerzésére, de így csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Egyenlő létszámban megnyertük volna az összecsapást. Idei utolsó ellenfelünk ellentétes utat járt be, mint mi. Bajnokesélyeshez méltó, ragyogó kezdést követően zuhanórepülésbe kezdtek. Főleg hazai környezetben érték őket váratlan vereségek. Mi viszont a rossz kezdést követően jövünk felfelé. Ezek alapján egy kiegyensúlyozott, háromesélyes mérkőzésre számítok. Az előző két hazai találkozónkat meg kellett volna nyernünk, így pótolni kell az elhullajtott pontokat, de az is igaz, nem mi vagyunk az esélyesek. Sajnos a középpályáról Melczer után Petneházi is kiesett, de pótlásukat meg fogjuk oldani. Valószínű, hogy a sérüléséből felépülő Csehi Tamás kerül a kezdő csapatba.

A DPASE játékosai közül pedig Sóron Tibor nyilatkozott az idényzáróról.

– Az előző fordulóban egy kiegyenlített mérkőzésen összességében igazságos döntetlen született. A Mezőkövesd ellen viszont győzni szeretnénk. A Gyirmót kivételével egyenrangú csapatok alkotják a mezőnyt, így tulajdonképpen minden találkozó háromesélyes. Szerencsére az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapok, amivel szeretnék hosszú távon élni.

A Budaörsön kiállított Petneházi Márk két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságától.

A tizenötödik forduló szombati mérkőzése: Szolnoki MÁV FC – Kisvárda, Vác FC – Budaörs, BFC Siófok – Gyirmót FC Győr, Balmazújváros – Szigetszentmiklós, Soproni VSE – Soroksár, FC Csákvár – Szeged-2011, FC Ajka – Zalaegerszegi TE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!