Foci

2014.11.25. 15:30

Pénteken este a Honvéd ellen

Dunaújváros - A 2014/2015. évi OTP Bank Liga NB I őszi szezonja ugyan véget ért, de a csapatok két előrehozott tavaszi fordulót még lejátszanak az idei esztendőben.

Gróf András

Az őszi szezonzárón az MVM-Paks ellen remek győzelmet arató Dunaújváros PASE labdarúgócsapata ellépett a kieső helyről, de még két bajnoki megmérettetés vár az együttesre. Mindkét mérkőzést hazai környezetben játszhatja a gárda. Pénteken 19 órakor a Budapest Honvéd együttesét fogadják a Dunaújváros Stadionban, majd december 6-án 16 órakor a Videoton lesz az ellenfél ugyanezen a helyszínen. A találkozók közül egyértelműen a fővárosiak ellen van nagyobb esély a győzelem megszerzésére, hiszen jelenleg mindkét csapat tizenkét ponttal rendelkezik.


A dunaújvárosiak védekező középpályása, Lázár Zsolt (7) egykoron Kispesten, a Honvéd együttesében nevelkedett
Fotó: Ady Géza

A Honvéd csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően áll egy pozícióval előrébb a táblázaton. Egy esetleges hazai győzelemmel tovább lehetne felfelé araszolni a tabellán. Az őszi idénynyitón az újvárosiak 3-0-ás vereséget szenvedtek a Bozsik Stadionban. Igaz, Villám Balázs kiállítása miatt több mint egy órán keresztül emberhátrányban játszottak. Így is sokáig jól tartotta magát Dobos Barna szakmai igazgató együttese, csak az utolsó negyedórában kerekedtek felül a házigazdák. A kispestiek legutóbb a hetedik fordulóban nyertek, tehát nincsenek csúcsformában. A hazai pályán eddig jól teljesítő újvárosiaknak esélyük van az újabb győzelem megszerzésére.

A 16. forduló szombati programja: Újpesti TE-Szombathelyi Haladás, MTK Budapest_PMFC-Matias, Lombard Pápa FC -Videoton FC, Puskás Akadémia FC-DVTK, Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE. Vasárnapra két meccs marad: DVSC-Teva Nyíregyháza FC, Győri ETO FC_MVM-Paks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!