Foci

2015.07.29. 15:07

Siófokon kezdi a szezon DPASE

Dunaújváros - Szombaton 17.30 órakor a Siófok otthonában játssza a 2015/2016. év Merkantil Bank NB II-es bajnokság idénynyitóját a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gallai Péter

A siófokiak elleni találkozót eredetileg a Dunaújváros Stadionban játszották volna a csapatok, de a pályaválasztói jogot felcseréélték, mivel a gyepszőnyeg terítését a szerdai napon kezdte meg a kivitelező. A tegnapi sajtótájékoztatón először a klubigazgató, Dobos Barna beszélt a dunaújvárosi együttes jelenlegi helyzetéről.

- Nagy változások történtek az első osztályból való kiesés óta. A csapatunk gerince, a tavasszal is meghatározó teljesítményt nyújtó játékosok azonban együtt maradtak. Tudni kell ellenben, hogy az együttes életében lezárult egy hároméves időszak, így új vezéregyéniségei lesznek a társaságnak. Nem végleges a keretünk összetétele, szeretnénk még az átigazolási időszakból hátralévő időben minőségi labdarúgókat szerződtetni. Jelenleg nem mondhatjuk ki, hogy alapvető célunk lesz az NB I-es tagság azonnali megszerzése, hiszen több olyan klub is található a mezőnyben, akik anyagilag sokkal jobban állnak, mint mi. Ennek ellenére szeretnénk versenyben lenni az első, második helyért. Szombaton délután Siófokon nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az NB I-ből kiesett csapatokat mindenki szeretné legyőzni. Nem tudjuk milyen felfogásban játszik majd az ellenfél, de mi mindenképpen nyerni szeretnénk.

A felkészülésről Artner Tamás vezetőedző adott tájékoztatást.

- A Magyar Labdarúgó Szövetség előírásainak megfelelően alaposan megfiatalodott a játékos keretünk. Meghatározó játékosok távoztak a klubtól. A nyári szünetet követő első két hét erőnléti edzésekkel, illetve az új játékosok kiválasztásával telt el. Az ezt követő négy hét azonban az edzőmérkőzésekkel együtt relatíve jól sikerült. Most már kinéz úgy a keretünk, hogy a pályán mindenkivel fel tudjuk majd venni a versenyt. Kialakult a kezdőcsapatunk is, amelynek a váza erős, csupán a fiatalok beépítését kell megoldani. Úgy vélem, NB II-es szinten masszív, ütőképes csapat leszünk. Biztos vagyok azonban abban, hogy lesznek olyan klubok, akik nem tartják be a fiatalokra vonatkozó előírásokat, így előnybe kerülnek majd velünk szemben. A siófoki együttesben rengeteg az új játékos, így csapatként számunkra még kiismerhetetlenek. A szezon első összecsapásán azonban mindenképpen, komoly ellenállásra számítok a részükről. Amennyiben azonban jó állapotban tudunk pályára lépni, egyértelműen mi vagyunk az esélyesebbek a szombati találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!