Foci

2015.03.26. 16:14

Kemény csata vár a DPASE második csapatára Martonvásárban

Dunaújváros - A hétvégén a huszadik fordulót rendezik a Fejér megyei labdarúgó-bajnokság első, és másodosztályában. A harmadosztályban viszont csak a tizenharmadik kör következik.

Gróf András

A Viszló Trans első osztályban szereplő Dunaújváros PASE II szombaton Martonvásárban lép pályára. Az újvárosiak az előző fordulóban remek meccset játszottak otthon a Mór együttesével. Azonban kétgólos vezetést nem tudtak megtartani az emberhátrányban lévő vendégekkel szemben. Ezúttal nehezebb lesz a dolguk, hiszen ezen a napon játszik a DPASE U21-es korosztályú együttese is, így a fiatalok közül nem tudják feltölteni a második csapata keretét. A két együttes között csupán három pont a különbség a bajnoki tabellán, így martonvásári siker esetén pontegyenlőség alakulna ki a két csapat között. Vasárnap a Mezőfalva gárdája a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő együttesét fogadja. A mezőfalviakra alaposan rájár a rúd a tavaszi szezonban. Nem elég, hogy az eddigi négy mérkőzésükből hármat 1-0-ra veszítettek el, de a Bicske elleni győzelemért kapott három pontot is levonták tőlük, és további mínusz két ponttal is sújtotta őket a szövetség Versenybizottsága. A hivatalból történő eljárás során megállapították, hogy a télen a Dunaújváros PASE együttesétől igazolt Cséplő Krisztián érvénytelen sportorvosi igazolással lépett pályára a Bicske és az Ercsi Kinizsi ellen. A mezőfalviak tehát nem a legjobb előjelekkel várják a találkozót. Huber Balázs egy mérkőzésre szóló eltiltása lejárt, azonban az Iváncsa ellen Nagy Dávid begyűjtötte ötödik sárga lapját, így ő biztosan hiányzik majd az összeállításból.

A Dunaújváros PASE játékosa, Fridrich Dávid (7) két móri védő kíséretében kezdeményez támadást
Fotó: Zsedrovits Enikő

A másodosztály Agárdi Termál csoportjában vasárnap lépnek pályára a körzetünkhöz tartozó együttesek. A dobogó harmadik fokán álló Baracs az Enying gárdáját fogadja. A papírforma magabiztos hazai győzelmet ígér, de a baracsiak a múlt héten Mezőszilason sem tudták érvényesíteni azt, és csak gólnélküli döntetlent értek el az utolsó előtti csapat otthonában. Ráadásul Hepp Miklós és Meggyes Péter is megkapta az ötödik sárga lapját, így ők kénytelenek kihagyni a hétvégi fordulót. Az Adony a soponyai 2-2-es döntetlent követően a Mezőszilast fogadja. A házigazdának nagy szüksége lenne a győzelemre, hiszen három ponttal eltávolodhatnának a kiesési zónától. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik a Nagykarácsony Kulcs összecsapás. A tavaszi szezonban mindkét együttes egyszer győzött, és háromszor vesztesen hagyta el a játékteret. Tehát elmondható, hogy a két társaság hasonló formában várja a mostani összecsapást.

A harmadosztály Horfer Serleg csoportjában minden meccset vasárnap rendeznek. A tavaszi szezon rangadóján a listavezető Nagyvenyim a dobogó második fokán álló Sárszentmiklós második számú garnitúráját fogadja. A bajnoki cím szempontjából döntő fontosságú ez a találkozó, hiszen csupán egyetlen pont a különbség a két csapat között. Az elmúlt héten tíz emberrel kiálló Perkáta a Kisapostag-DASE gárdáját fogadja. A hazai győzelemmel rajtoló Rácalmás ezúttal Cecén gyarapíthatja pontjai számát. Az előszállásiak pedig a Sárbogárd együttesét fogadják.

A bajnoki forduló szombati játéknapján a mérkőzések kezdésének időpontja 15 óra, míg a vasárnapi találkozók a hajnali óra átállítást követően 16 órakor kezdődnek.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!