Foci

2016.02.02. 18:10

Dunaferr-DF-Renalpin FC: szeretnének a Magyar Kupa döntőjébe jutni

Dunaújváros - A Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese bejutott a 2015/2016. évi futsal Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol az FTC Futsal-Fisher Klíma együttesével szemben komoly esélye van a fináléba kerülésre.

Gróf András

Az eddigi sikeres szereplésről a dunaújvárosi klub operatív vezetőjét, Zemankó Zoltánt kérdeztük.

- A Magyar Kupa küzdelmeibe a kiírás szerint a második fordulóban kellett csapatunknak bekapcsolódnia. Sajnálatos módon a Gödöllő együttese nem tudott kiállni ellenünk, bár mi mindent megtettünk annak érdekében, hogy játszhassunk. Az összecsapásra végül nem került sor, így játék nélkül jutottunk a harmadik fordulóba.

- A következő körben azonban igen nehéz ellenféllel kellett megküzdeni...

- A negyeddöntőben a bajnokságban is komoly riválisunknak számító Szombathely ellen kellett kivívnunk a négy közé kerülés jogát. Az első mérkőzésen, Dunaújvárosban 2-1-re legyőztük a Haladást. Tudtuk, hogy a visszavágón kemény csatára van kilátás. Sajnos az a mérkőzés nem indult túl jól számunkra, de csapatunk erejét tükrözi, hogy többször is vert helyzetből kellett felállnia a 2x20 perc alatt. A mérkőzést végül 6-5-re ugyan elveszítettük, de az idegenben rúgott több gólnak köszönhetően mi jutottunk a legjobb négy közé.

- Hol és mikor rendezik a négyes döntő?

- Gyöngyösön lesz a helyszín, az időpont pedig február 20-21. Az elődöntő párosításait természetesen a versenykiírás szerint sorsolták, így a következő összecsapásokra kerül sor szombaton: Rába ETO - MVFC-Berettyóújfalu, Dunaferr-DF-Renalpin FC - FTC Futsal-Fisher Klíma. A győztesek kerülnek a vasárnapi döntőbe.

- Milyen játékerőt képvisel a Ferencváros együttese?

- A zöld-fehérek jelenleg a másodosztályt toronymagasan vezetik, és minden esélyük meg van arra, hogy majd bajnokként, jövőre már a legjobbak között szerepeljenek. Komoly játékerőt képviselnek, hiszen az NB I-es Göcsejen túllépve jutottak a négyes fináléba. Természetesen játékukat tudatosan elemezve készülünk az elődöntő mérkőzésre.

- Tehát egyértelmű célként fogalmazódik meg a vezetőség részéről a Magyar Kupa fináléjába való kerülés?

- Nagyon szeretnénk döntőt játszani, ehhez azonban maximális odafigyelésre, és a szurkolóink biztatására is szükségünk lesz. Ezzel kapcsolatban elmondhatom, hogy mindenképpen fogunk szurkolói buszt indítani a mérkőzésekre. Összességében elmondhatjuk, hatalmas sikerként éljük meg a kupaszereplésünket. Örülök annak, hogy játékunkon látszik az elmúlt hónapok kemény munkája. Köszönjük Dunaújvárosnak és támogatóinknak, hogy bíztak bennünk. Találkozzunk Gyöngyösön!




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!