Foci

2014.06.30. 18:40

Megye II.: talpon maradt az Adony

Felemás évet produkált az Adony labdarúgócsapata a 2013/2014. évi Fejér megyei másodosztályú bajnokság Agárdi Termál csoportjában. Összességében harminchat ponttal a kilencedik helyen végeztek.

Gróf András

Az őszi szezonban csupán tizennégy pontot szereztek az adonyiak, ráadásul ebből jogosulatlan játék miatt kettőt levont a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatóságának Fegyelmi Bizottság. A gólkülönbsége is mínusz tíz volt a gárdának. Ez a produkció a tizenegyedik helyhez volt elegendő. A téli szünetben változások történtek az egyesület életében. Az önkormányzat és a város összefogott, s új vezetőséget választottak, emellett a szakmai irányítás újra az egykori dunaújvárosi játékos, Csorba József kezébe került, aki évekkel ezelőtt már sikeresen irányította az együttest.

- Komoly létszám problémák voltak a szakosztálynál a bajnokság első felébe, ami tulajdonképpen a megszűnés szélére sodorta az adonyi labdarúgást. Az első szempont a játékos keret létszámának a stabilitása volt. Visszatért a csapathoz Králl Balázs és Hegedűs Krisztián, mellettük az ifjúsági együttesből léptek előre labdarúgók. A korlátozott anyagi lehetőségek miatt csak a sikeres szereplés lehetett a motiváció a labdarúgók számára.

- Ilyen előzmények után milyen tervekkel vágtak neki a tavaszi szezonnak?

- Az ötvenszázalékos szereplést tűztük ki célul. Ezt túl is teljesítettük, hiszen hét győzelem, három döntetlen és öt vereség volt a mérlegünk. Harminchat gólt lőttünk és huszonhetet kaptunk, de még így sem sikerült pozitívvá változtatni a gólkülönbséget. Ezzel a teljesítménnyel sikerült bebiztosítanunk a helyünket a bajnoki tabella középmezőnyében.

- Kik azok a játékosok, akiket ki lehetne emelni az elmúlt félévben mutatott teljesítményük alapján?

- A csapatunkban az év játékosa az elnyűhetetlen Nebucz Ferenc lett. A házi gólkirály címet pedig Csorba Tibor szerezte meg húsz találattal, amivel a csoport összesített ranglistáján a hatodik helyen végzett.

- Egy ilyen nehéz évet követően, miként tervezik a jövőt?

- Az együttesünkben főleg helyi játékosok szerepelnek, de a nyáron szeretnénk egy-két külsős erősítést, ami fontos erősítést jelenthetne. A következő bajnoki évben is az ötvenszázalékos teljesítményt célozzuk meg, ami ismét a középmezőnyt jelentheti. Reálisan kell értékelni a helyzetünket. Úgy érzem, a lehetőségeink, és a keretünk erőssége erre megfelelő.

- Hogyan alakul az együttes felkészülési programja a nyári szabadságot követően?

- Július tizenhatodikán találkozunk először. Heti két edzés, valamint egy edzőmérkőzés szerepel a programban. Július 26-27-én részt veszünk a már hagyományos Szabolcs Kupán, amelynek első napján a megyei első osztály tavalyi bajnokával, az Iváncsa csapatával mérkőzünk meg. A másik ágon a házigazda Pusztaszabolcs és az Ercsi csapatai találkoznak. Másnap rendezik a helyosztókat, ahol először a két vesztes, majd a két győztes csapat játszik egymással a helyezésekért.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!