Foci

2016.06.08. 19:05

Teljesült a Mezőfalva célkitűzése

Mezőfalva - A 2015/2016. évi Fejér megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban a nyolcadik helyen végzett a hullámzó teljesítményt nyújtó Mezőfalva gárdája.

Gróf András

Az őszi szezont tizenhét ponttal a tizedik helyen zárta az együttes. Ezen javítottak a tavasszal begyűjtött huszonhárom ponttal, ami hét győzelem és kettő döntetlen termése. A házi gólkirályuk Balázs Sándor lett nyolc találattal. A bajnokság indulásakor a mezőfalviak vezetőedzője, Masinka Lászó a közvetlen élmezőny mögé, az 5-8. hely megszerzését látta elérhetőnek a csapatával. Ezt tulajdonképpen teljesítette a gárda.

- Éppen a nyolcadik helyet sikerült megcsípnünk, így a helyezést tekintve nem lehetünk elégedetlenek, de a tavaszi szezon közepén azért megérintette a csapatot a kiesés szele.

- Ezt követően azonban egy remek sorozatot produkáltak...

- Valóban a huszonnegyedik fordulóban döntetlent játszottunk a Velence ellen, ami után legyőztük a Gárdonyt, a Sárszentmiklóst, az Ercsit, a Puskás Akadémia harmadik számú csapatát, és a Martonvásárt.

- Minek volt köszönhető ez az eredményes játék?

- Talán megijedtünk, és ezeken az összcsapásokon igazi, egysége csapatként küzdöttünk. Ez a mentalitás kellett volna egész évben, és akkor előkelőn helyen is végezhettünk volna a bajnoki tabellán.

- Az idényzárón viszont súlyos vereséget szenvedtek az Iváncsa otthonában...

- Ennek az okait még át kell beszélnünk a játékosokkal. Sajnos képesek vagyunk pontot szerezni az ezüstérmes csapattól, de azok is voltunk, akik csupán csak egyetlen pontot szereztek az utolsó helyen végzett, és simán kiesett Pusztavámtól.

A mezőfalvi csapat 2-0-ra nyert hazai pályán a Martonvásár ellen a tavaszi szezonban. A bajnokságban a középmezőnyben végeztek

- Zömében rendkívül fiatal játékosok alkotják a keretet. Lehet, hogy a formaingadozás ennek tudható be?

- Az tény, hogy játékosok többsége szerepelt az ifjúsági és felnőtt csapatban a szezon során. Volt olyan összecsapás, amikor huszonegy egész négy tized év volt a kezdőtizenegy átlagéletkora.

- A tavaszi szezonban egyénileg kinek a teljesítményét lehetne kiemelni?

- Nem akarok egyénileg senkit sem a társak fölé helyezni, hiszen a csapat közösen éri el a győzelmet, de vereséget.

- Miben kell a csapatnak elsősorban fejlődni, hogy előrébb léphessenek a bajnoki táblázaton?

- Az előre játékkal egész évben problémáink voltak. Elsősorban a helyzetkihasználásunknak kell javulni, hiszen ebben az osztályban ez a probléma értékes pontok elvesztéséhez vezethet.

- A körülmények megfelelőek voltak az elmúlt hétvégén befejeződött bajnoki esztendőben?

- Nagyon örülök neki, hogy rendezett viszonyok között dolgozhattunk. Fejlődött a sporttelep környéke is. Megfelelő szerelésekben léphettünk pályára.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!