Foci

2014.06.01. 14:44

Tizenegy esztendő után ismét az NB I-ben a Dunaújváros PASE

Dunaújváros – Győzelemmel zárta a Ness Hungary NB II 2013/2014-es szezonját a Dunaújváros PASE labdarúgó-csapata. Az újvárosiak szombaton magabiztos játékkal verték a Békéscsaba együttesét.

Gróf András

Dunaújváros PASE –Békéscsaba  3-0 (2-0)

Dunaújváros Stadion,2 200 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi, Márton).Dunaújváros PASE: Milinte – Villám (Szalai a 90. p.), Farkas, Sárközi, Csehi – Lázár, Petneházi (Sóron a 60. p.) – Samuel Ato (Godslove az 56. p.), Jakab, Thiago – Urbin. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Békéscsaba: Póser – Vozár, Koszó (Juhász az 57. p.), Pataki, Király – Gajdos (Mosquera a 79. p.), Balogh, Tölgyesi (Pozsár az 52. p.), Lucas – Prasler, Pantovics. Vezetőedző: Komjáti András.

A szép számú közönség ünnepi hangulatot varázsolt a stadionba, amely plusz motivációt jelentett a játékosoknak. Az újvárosiak csapatkapitánya, Böőr Zoltán sem a kezdőcsapatban, de a kispadon sem kapott helyet, aki pihenőt kapott erre a találkozóra. A hazaik a kezdő sípszótól kezdve támadólag léptek fel. Az első gólra a tizenharmadik percig kellett várni. Egy baloldali akciót követően Thiago passzolt Urbinhoz, aki a tizenhatoson belül egy csel után az érkező Petneházi elé tálalt, aki öt méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0). A vezető gólt követően az újvárosaik teljesen átvette a játék irányítását. Négy perccel később Urbin növelhette volna az előnyt, de fejese elkerülte a kaput. Tölgyesi révén a vendégek is veszélyeztettek, de Milinte a helyén volt. Az első félóra végén Thiago szabálytalanul szerelték a tizenhatos előterében. A megítélt szabadrúgást Petneházi a szétugró sorfal között bombázta Póser kapuját (2-0). Az első játékrész végén Urbin lábáról kecsegtető helyzetben elpattant a labda.


A fordulást követően folytatódott az örömjáték. A negyvennyolcadik percben Villám az alapvonalról lőtte vissza a labdát, amit Jakab egy cselt követően a kapu bal alsó sarkát lőtt (3-0). A folytatásban is tetszetősen játszott a hazai együttes, és n sorra dolgozta ki a helyzeteket. Jakab lövését követően csupán centikkel kerülte el a labda a kaput, majd egy szöglet után Sárközi fejesét védte Póser. Szépíthettek volna a vendégek, de Gajdos óriási ziccerben fölé emelt. A végjátékban Jakab jobbról ívelt középre egy szabadrúgást, de jókor érkező Godslove, a kapufát találta el. A lefújás előtt Pantovics tesztelte Milintét, majd Urbin szerezhetett volna gólt, de az eredmény már nem változott. A lefújást követően kezdetét vette az ünneplés. A csapat vezetői és játékosai a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkárától, dr. Vági Mártontól vehették át az NB II ezüstérmeit.

Dobos Barna: – A bajnoki második helyezetthez méltóan futballoztunk. Szép gólokat szereztünk, és örömteli módon győzelemmel fejeztük be a szezont. Köszönet mindazoknak, akik bíztak a csapatban és bármilyen módon segítettek bennünket.

Komjáti András: – Játékosaink már nem csak a futballra koncentráltak, ami meglátszott a pályán. 

A záró forduló további eredményei: Ajka – Vasas 2-6, Kozármisleny – Nyíregyháza 0-1, Siófok – Soproni VSE 4-0, Szolnoki MÁV – Balmazújváros 1-2, Szigetszentmiklós – ZTE 2-1, Kisvárda – Ceglédi VSE 2-0. A Gyirmót – Tatabánya FC találkozó vasárnap lapzárta után fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!