Foci

2015.08.13. 13:46

A szerdai kupakudarcra nincs magyarázat

Dunaújváros - A kínos kupakudarcot követően szombaton a bajnokságban javíthat a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. A Merkantil Bank NB II 3. fordulójában szombaton 17.30 órakor a Balmazújváros otthonában lépnek pályára.

Gróf András

A csütörtök délelőtti edzést követő sajtótájékoztatón először Artner Tamás vezetőedző beszélt a gyöngyösi vereségről, majd a csapat előtt álló feladatról.

- Szerettünk volna továbbjutni Gyöngyösön, de ez sajnos nem sikerült. Nincs erre magyarázat, az egész csapat szégyellheti magát a Magyar Kupából történő kiesés miatt. A mi bűnünk talán annyi, hogy nem készültünk rá különösebben a mérkőzésre. Azt gondoltuk, fáradtan is le tudjuk győzni a két bajnoki osztállyal alattunk szereplő csapatot. Azt el kell ismernünk, hogy az ellenfelünk rendkívül lelkesen játszott, mi viszont kihagytuk a kínálkozó lehetőségeket. Azért szép játék azonban a futball, hogy három nap után lehetőségünk lesz a javításra. Azzal azonban tisztában vagyunk, hogy Balmazújvárosban nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Kellemetlen futball játszanak, amit az előző fordulóban is bizonyítottak hazai pályán a feljutásra pályázó Mezőkövesd ellen, amikor is 1-1-es döntetlent játszottak. Fontos, hogy elhiggyük, többre vagyunk képesek. Néhány embernek azonban sokkal többet kell tenni a siker érdekében. A nyáron mentálisan erős játékosok távoztak a csapattól, őket csapategységgel lehetne pótolni. A sérült Csehi Tamáson kívül mindenkire számíthatok szombaton. Néhány embernek azonban, akik később csatlakoztak hozzánk, van lemaradása az edzésmunkában. A Vác elleni kezdő tizenegyhez képest nagy változást nem tervezek.

Fotó: Ady Géza

Az újvárosiak jobb oldali védője, Villám Balázs a lelátóról nézte végig a szerdai vereséget.

- Hasonló volt a helyzet, mint tavaly Orosházán, ahol szintén 1-0-ra kaptunk ki. Egyértelmű, hogy a kimaradt helyzetek miatt nem sikerült továbbjutnunk. A kiesést követően elég letargikus volt a hangulat az öltözőben, de hamar el kell felejteni ezt a mérkőzést. Balmazújvárosban alázatra, akarásra és rengeteg futásra lesz szükség. Ráadásul az ellenfélen túl még a meleget is le kell győznünk.

A balmazújvárosi mérkőzést Lovas László vezeti, segítői Kormányos II Gábor és Pápai Zoltán lesznek.

A forduló további meccsei: Budaörs - Soproni VSE, Szigetszentmiklós - Szolnoki MÁV FC, Kisvárda - Szeged 2011, Mezőkövesd - ZTE, FC Ajka - FC Csákvár, BFC Siófok - Vác FC, Soroksár - Gyirmót FC Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!