Foci

2016.06.07. 19:10

Újabb nagy dunaújvárosi siker - A futsalcsapat már a legjobbak között van

Dunaújváros sporttérképére végérvényesen felkerült a futsal. A két éve még másodosztályban játszó Dunaferr-DF-Renalpin második lett az első osztályú bajnokságban. A siker kovácsaival beszélgettünk.

Gróf András

Zemankó Zoltán, operatív vezető

Hatalmas sikernek értékeljük ezt az ezüstérmet annak tükrében, hogy a realitások azt mutatták, hogy az első hatban végezzünk, és ott a legjobb helyet kell elcsípnünk. Álmunkban sem gondoltuk azonban, hogy a dobogóért játszhatunk, hiszen egy hároméves koncepció mentén dolgozunk, hosszú távon gondolkodunk. Amikor februárban a Magyar Kupában is ezüstérmesek lettünk, akkor már tudtuk, a bajnokságban is sokkal többre lehetünk képesek. Tavaly, amikor céljainkat megfogalmaztuk, akkor azt mondtuk, , a munkában, a munkában és a munkában hiszünk . Ennek a munkának az eredménye megtérült, a bajnoki ezüstéremért játszhattunk és azt meg is szereztük.

Budavári Árpád a futsal csapat stratégiai vezetője

A mérkőzés után, amikor a köszönet hangján kívánt szólni a csapathoz, hosszú percekig nem tudott, ugyanis a játékosok többször is ütemes vastapssal köszöntötték őt. Rá is kérdeztünk, hogy minek is szól ez a vastaps: Annak, hogy ezek a gyerekek csibészek, nem akarnak hagyni annyit beszélni, mert már beszéltem hozzájuk eleget az egész évben. Azt gondolom azonban, hogy az a fontos, hogy ők a negyvenszer húsz méteren mit csinálnak, hiszen az az igazi produktum, és erre most én is méltán lehetek büszke. Óriási feszültség szabadult fel bennünk, mert ez a rájátszás nagyon nagy menetelés volt a heti három mérkőzéssel. A két nagy riválisunkat a Berettyót és a Haladást oda-vissza vertük, az ezüstérem teljesen megérdemelten került a nyakunkba.

Dr. András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora

Állandó szurkolója vagyok a csapatnak, hiszen összesen talán egyetlen mérkőzésről, ha hiányoztam. Szeretem ezt a sportágat, azt látom, hogy ez a társaság, vezetők és játékosok jó csapatot alkotnak. Jó volt látni őket a mérkőzés után egymással összeborulni, örülni. Az egyetem abban tud segíteni, hogy azokat a hallgatókat, akik a csapat tagjai a magunk eszközeivel támogatjuk. Kedvezményes áron kollégiumot kaphatnak, egyéni tanrendet biztosítunk számukra és a szenátus döntése értelmében kiemelt ösztöndíjat tudunk adni néhány fiatal játékosnak. Az egyetem több, az első osztályban szereplő sportágban támogatja a hallgatókat. Az egyik a női vízilabda, ahol olimpikonjaink is vannak, a másik a női kézilabda, ahonnan szintén vannak hallgatóink, a harmadik a futsal, és ne feledkezzünk meg az úszásról, Takács Krisztiánról sem. Fél évente hét olyan kreditünk van, amelynek keretében kiemelt sportösztöndíjat tudunk adni, ezzel támogatva hallgatóink munkáját. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a hallgatók a sport mellett a felsőoktatási tanulmányaikra is nagy hangsúlyt fektessenek a fiatalok, hiszen a sportélet előbb-utóbb véget ér. A sport által adott tartást, jellemet, másfelől pedig a tanulásban tanúsított szorgalmat, hozzáállást és a megszerzett tudást is magukkal viszik az életbe.

Dráviczki Márton, a Renalpin Kft. ügyvezető igazgatója

Nagyon nagyra tartom azt, hogy ezt az eredményt elértük, hiszen csapatunk csak magyar játékosokból áll. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy természetesen a saját csapatunk mellett a Haladás csapatának is gratuláljak a harmadik helyhez, hiszen ők is magyar játékosokkal, idegenlégiósok nélkül érték el ezt az eredményt. Azért fontos ez, mert a magyar futsal válogatott ezekkel a fiatal, tehetséges magyar játékosokkal tud majd szép eredményeket elérni. Bíztam a sikerben, annak ellenére, hogy a rájátszásban becsúszott egy vereség Veszprémben, ezzel együtt a kitartó munka eredményeként ott vagyunk a második helyen. Ezzel adtuk fel igazán magunknak a leckét. Ha jövőre netán harmadikok lennénk, nem ítélném azt sem kudarcnak, de a magyar és a dunaújvárosi futsal fejlődése mellett célunk a második, vagy az első hely megszerzése.

Dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke

Néhány évvel ezelőtt pár lelkes támogatóval kezdtük el a futsal felépítését Dunaújvárosban az akkori NB II-es csapattal. Az első hatba, a rájátszásba bejutni is sikernek számított, ez volt az első célunk. Tovább akartunk lépni, ezért támogatóink köre jelentősen bővült. Belépett a Dunaferr, az önkormányzat, a Dunaújvárosi Egyetem, Dráviczki Márton és jónéhány vállalkozó. Ezzel megteremtődött annak a lehetősége, hogy jobb játékosokat igazoljunk. Csak magyar játékosokkal játszottuk végig az évet. A feltétel az volt, hogy az eredeti csapat gerincét őrizzük meg, amelyre jól lehetett építeni. Kiváló edzőnk a magyar válogatottal is dolgozik, úgyhogy szakmailag is erős stábunk van. Ha belegondolunk abba, hogy a győri futsal csapat hasonlóan a győri kézilabdához tele van nemzetközi játékosokkal, akkor még értékesebb számunkra ez az ezüstérem. Jövőre ezt az eredményt szeretnénk legalább megismételni, de sikerült már az idei bajnokcsapatot is elkapni , miért ne sikerülhetne ez többször. Célunk továbbra is elsősorban saját erőből építkezni és igazi siker lenne, ha magyar játékosokkal, dunaújvárosiakkal, mezőfalviakkal, iváncsaiakkal sikerülne megnyerni a hazai bajnokságot. Dunaújváros egyébként is jó példát mutat ezen a területen, hiszen a női kézilabdacsapatunk is magyar játékosokkal ért el nemzetközi kupasikert. Nagyon örülök a csapatsikerek mellett annak is, hogy az olimpiai sportágakban is egyre több kvótát szereznek versenyzőink. Külön öröm számomra, hogy fiatal tornászunk, Kovács Zsófia eredményesen szerepelt az Eb-n és utazhat az olimpiára, a már korábbi riói résztvevők, Takács Krisztiánnal és várhatóan több női vízilabdázó hölggyel együtt.

Fehér Zsolt vezetőedző

Büszkék lehetünk a csapatunkra, és azokra az emberekre, akik támogattak minket, amiért köszönettel tartozunk. Hosszú szezonon vagyunk túl, ami sok buktatóval járt, de szerencsére jól vettük az akadályokat. A rengeteg elvégzett munka eredményre vezetett. Igaz, a győriek nyerték a bajnokságot - amihez ezúton is gratulálunk - , de mi vagyunk a legjobb magyar futsal együttese. A mi csapatunkban csak magyar fiatalok szerepelnek. Bízom benne, hogy sikerül együtt tartani ezt a keretet. Külön öröm, hogy a Magyar Kupa és bajnoki ezüstérem mellett Hosszú Ádám és Varga Csaba személyében mi adtuk az alapszakasz és a rájátszás gólkirályát is. Igaz, utóbbit csak holtversenyben. Amikor a klubhoz kerültem a vezetők megkérdezték milyen eredménnyel lennék elégedett a szezon végén. Akkor azt mondtam, hogy az utóbbi hét évben az aktuális csapatommal mindig nyertem valamilyen érmet. Örülök, hogy ez a sorozat nem szakadt meg.

Aradi Csaba csapatkapitány, aki ezzel a mérkőzéssel búcsúzott a futsaltól, mivel a jövőben csak nagypályán játszik:

Sokat tettünk az ezüstérem megszerzéséért. Az egész csapat kitett magárét. A siker elsősorban a rájátszásban elért eredményeknek köszönhető. Nagyon jól éreztem magam ebben a társaságban. Szeretném megköszönni, hogy itt lehettem. Úgy érzem, méltóképpen búcsúztam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!