Foci

2014.10.27. 20:00

Szerdán Dunaújvárosban lép pályára a nemzeti futsal csapat

A márciusi Európa-bajnoki selejtezők előtt a felkészülés jegyében a héten két mérkőzést is játszik a magyar futsalválogatott, szerdán 18 órakor Dunaújvárosban ingyenes meccsen lép pályára a csapat Fehéroroszország ellen.

Gallai Péter

A válogatott hétfőn érkezett Dunaújvárosba, majd az esti tréning után kedden Veszprémben csapnak össze a fehéroroszokkal Sito Rivera szövetségi kapitány tanítványai, majd szerdán következik a dunaújvárosi fellépés. Ami, mint Zemankó Zoltán, a Dunaferr DF Renalpin FC ügyvezetője kérdésünkre elmondta, az ő kezdeményezésükre jött létre. Most építjük fel a sportágat a városban, s a válogatott pályaedzője, Fehér Zsolt dolgozott a klubnál pár hónapot, így az ő segítségével, valamint az MLSZ támogatásával sikerült tető alá hozni a válogatott meccset. Bízom benne, hogy minél több néző lesz kíváncsi a találkozóra.

Fehér Zsolt, a hétfői edzés előtt elmondta, nagyon jó, hogy Dunaújvárosban van első osztályú csapat, a sportágnak az elmúlt másfél évben rohamosan nőtt a népszerűsége az országban is. Köszönhető ez Szijjártó Péter jelenlegi külgazdasági és külügyminiszternek is, aki aktív játékos és rajta keresztül is nagy nyilvánosságot kapott a futsal. Idén annyi első- és másodosztályú együttes nevezett, mint még soha. Úgy gondolom, hogy nagyon jó irányba indultak el a dolgok.

- Márciusig minden mérkőzés az Eb felkészülésünket szolgálja. Most csak egyet tudunk közösen edzeni a meccsek előtt, ami nem a legideálisabb, de megpróbáljuk a legtöbbet kihozni ebből a három napból - fogalmazott Sito Rivera, akinek tizenhatos keretében nincsen dunaújvárosi játékos, az a Győrre és a Berettyóújfalura épül.

A selejtezőben a világ egyik legjobbjával, Spanyolországgal, a rendező Macedóniával és az előselejtező csoportok legjobb másodikjával játszik a magyar csapat. Az első hely Eb részvételt, a második pótselejtezőt ér majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!