Foci

2015.04.16. 16:05

DPASE: van törleszteni való a Puskás Akadémia ellen

Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I huszonnegyedik fordulójának szombati játéknapján 18.30 órakor a Puskás Akadémia FC együttesét fogadja a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A Puskás Akadémia gárdája masszív középcsapatnak számít az idei szezonban, hiszen jelenleg huszonkilenc megszerzett ponttal a bajnoki tabella kilencedik helyén állnak. Az eddigi mérlegük nyolc győzelem, öt döntetlen és tíz vereség. Huszonháromszor találtak az ellenfelek hálójába, akik erre huszonhat alkalommal válaszoltak. Az őszi felcsúti Panco Arénában lejátszott összecsapás minden bizonnyal kellemetlen emlék maradt a dunaújvárosi együttes számára, hiszen a szünetben még két góllal vezettek, de a hazaiak a második játékrészben fordítottak, és 3-2-re megnyerték a találkozót. A Puskás Akadémia csapata a tavasszal eddig nem igazán kápráztatta el szurkolótáborát. Az elős meccsen kikaptak Pakson, majd hazai környezetben döntetlent játszottak a Budapesti Honvéd és a Videoton FC gárdáival, valamint kikaptak a Ferencvárostól. Az előző fordulóban Pápán szerezték meg idei első győzelmüket, Lencse László góljával nyertek 1-0-ra. Ezen a találkozón megkapta ötödik sárga lapját Szélesi Zoltán, így a rutinos védő egy mérkőzésre szóló eltiltása miatt biztosan nem léphet pályára a Dunaújváros Stadionban. A hírek szerint emellett több játékos sérülése is zavarja a vendégek felkészülését, igaz maródiak vannak a dunaújvárosiak keretében is.

A Nyíregyháza ellen két gólt szerző Nikházi Márk (30) a múlt heti eltiltása után ismét játszhat
Fotó: Ady Géza

A szombati összecsapás játékvezetője a miskolci Fábián Mihály lesz, akinek munkáját asszisztensként Király Krisztián és Kormányos II Gábor segíti majd.

Az első osztály huszonnegyedik fordulója pénteken a Nyíregyháza FC - Kecskeméti TE találkozóval indult. A szombati nap további mérkőzései: MTK Budapest - Győri ETO FC, Szombathelyi Haladás - Ferencvárosi TC, PMFC-Matias - Budapest Honvéd, DVSC-Teva - Paksi FC. Vasárnapra a következő két összecsapás marad: Diósgyőri VTK - Videoton FC, Újpesti TE - Lombard Pápa FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!