Foci

2015.06.02. 14:11

1095 napja veretlenek a baracsi fiatal labdarúgók

Baracs - Bajnokságot nyerni nagy teljesítmény. Egymás után ezt kétszer is megtenni óriási siker. Na de harmadszor elsőnek lenni, ez frenetikus!

Szárszó Lajos

Nem hiszem, hogy van a megyénkben, vagy az országban még egy ilyen kiváló teljesítményt nyújtó labdarúgó csapat, mint a Baracs SE utánpótlásának U15-ös gárdája. A Fink Viktor által irányított fiúk immár egymást követően három évben nyerték meg a bajnokságukat. Ráadásul úgy, hogy ezalatt az időszak alatt egyetlen egyszer sem vesztettek mérkőzést. Ez statisztikailag azt jelenti, hogy legalább 1095 napja veretlen az együttes! Az ünneplés sem maradt el az utolsó hazai meccs után, amelyen az Adony gárdáját ütötte ki a hazai csapat úgy, hogy az ellenfél a saját térfeléről csak akkor tudta eljuttatni a labdát a baracsi kapushoz, amikor a védők gurították hátra azt neki, hogy ne unatkozzon túlságosan. A végeredmény ilyen tekintetben nem is fontos, de az igen, hogy minderről hogyan vélekedik a csapat edzője.

A Baracs háromszoros bajnokcsapata. Álló sor (balról jobbra): Fink Viktor vezetőedző, Horváth Marcell, Kovács Krisztián, Juhász Hunor, Fülöp Máté, Takács Marcell, Bebesi Csenger, Nagy Erik, Iványi Zalán, Karászi Bence. Középső sor: Takács Titusz, Kiss Norbert, Wolf Benedek, Al-Sheraji Rauf, Juhász Bence, Balázs Roland, Ruff Tamás. Elöl: Hompót Lóránt. A képről hiányzik: Borbás Csaba, Fekete Áron, Junger Tibor

- Viktor! Gratulálok az újabb bajnoki címhez. Mennyivel volt ez másabb, mint az előző kettő?

- Először is gratulálok csapatomnak, nagyon büszke vagyok a fiúkra. A kérdésében érzem a magasra dobott labdát, hiszen mindhárom évben úgy győztünk, hogy egyetlen egyszer sem vertek meg minket. Az idén a sormintába becsúszott két döntetlen, de a folytatásban azért őket is legyőztük. Ebből a szempontból az előző évekhez képest nem látok különbséget, abban viszont igen, hogy addig, míg ellenfeleink szó szerint fölénk nőttek szélességben, magasságban és erőben egyaránt, mi megmaradtunk vékonynak, kicsinek. Vetélytársaink között voltak akkora gyerekek , hogy néha a testi épségünket kellett féltenünk ellenük.

- Hogyan értékeli tanítványai a játékát?

- Összességében nem volt rossz, fizikailag kellet sokat küzdenünk, hiszen mi még mindig kicsik voltunk. Tavaszra szoktuk meg a fizikai különbséget, és nem ijedtünk meg a szembejövő bácsiktól . Ezt a rövidpasszos játékkal próbáltuk megoldani, hiszen csak ezzel lehettünk sikeresek. Ha a nemzetközi élmezőnyt nézzük, akkor csakis ez lehet a fejlődés útja, hiszen akinél nincs labda, az nem nagyon nyerhet meccset.

- A Baracs számára akkor lesz igazán jelentőségük ezeknek a bajnoki címeknek, ha a fiúk közül pár év múlva mindannyian a felnőtt együttesben játszanának. Ez lehet-e az alapcél, vagy vannak olyan futballisták is, akik ennél többre lehetnek képesek?

- Nagyon bízom abban, hogy ha a fiúknak a tanulmányaik engedik, akkor hosszútávon számolhatunk velük. Ez azért is fontos lenne, mert nem csupán ügyesen játszanak, de nagyon jó közösséget is alkotnak. Ha hat, vagy ennél több éven keresztül együtt tudnánk maradni, akkor masszív, egymás gondolatát ismerő csapat lehetne belőlünk felnőtt szinten is. Vannak azonban köztünk olyanok, akiket más egyesületek, akadémiák is komolyan figyelnek. Így az egyik játékosunk hetente egyszer jár a Budapest Honvéd edzésére.

- Milyen lesz a csapat nyara?

- Most négy hét pihenőt kapnak a fiúk, majd utána a már megszokott edzőtáborba utazunk el Balatonszemesre, ahol kitűnő körülmények között készülhetünk a következő év kihívásaira.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!