• cikk kép
  Kezdődik a buda-cashesek kártalanítása

  A Buda-Cash Brókerház Zrt. és a Hungária Értékpapír Zrt. közel négyezer ügyfele napokon belül hozzájuthat a Befektető-védelmi Alap (Beva) által fizetett kártalanításhoz, miután a szervezet átutalta részükre a kártalanítás összegét a kifizetést teljesítő takarékszövetkezeti fiókokba – tájékoztatta a Beva pénteken az MTI-t.

 • cikk kép
  "Azt még meg is kell érni”

  Egy ismert pénzintézet friss kutatásából kiderül, bár félünk, hogy ínségesek lesznek a nyugdíjas éveink, mégsem teszünk ellene.

 • cikk kép
  Programok és ösztönzés idén is

  Dunaújváros – Az ISD Dunaferr Zrt. munkavédelmi hatékonyságának javítása érdekében a 2016. évre is szükséges a munkavédelmi célok területenkénti, irányított meghatározása és a teljesülést elősegítő ösztönző paraméterek kijelölése.

 • cikk kép
  Az továbbtanulás anyagi része is fontos

  Az érettségi előtt álló diákoknak február 15-ig kell eldönteniük, mivel is fognak foglalkozni a jövőjükben. Azonban a felsőoktatás anyagi vonzataira is oda kell figyelniük.

 • cikk kép
  Nagyobb szigor jön az autógyártókra

  Az Európai Bizottság javaslatot nyújtott be, melynek révén biztosítaná, hogy a gépjárműgyártók pontosan betartsák az uniós biztonsági, környezetvédelmi és gyártási követelményeket.

 • cikk kép
  Szja: fontos határidő közeleg

  Már csak hat napig lehet választani az eddigi legegyszerűbb bevallási módot, hogy az adóhatóságot készítse el az adózó helyett az szja-bevallást; a NAV számítása szerint, idén a több mint 4 millió bevallás harmadát készíthetné el.

 • cikk kép
  Nem sok jóra számíthatnak a dolgozók idén: kevés a cafetéria

  Nem jó hír a dolgozóknak, hogy tízből csupán négy kkv tervezi béren kívüli juttatással támogatni munkavállalóit. A legnépszerűbb juttatási forma továbbra is az étkezési hozzájárulás, amelyet holtversenyben a munkába járás költségtérítése és a SZÉP Kártya követ.

 • cikk kép
  Ketyeg a nyugdíjbomba

  Ketyeg a nyugdíjbomba, tudjuk, hogy előbb-utóbb robbanni fog, mégsem takarékoskodunk a nyugdíjas éveinkre. Pedig csaknem biztosra vehetjük, hogy az állami nyugdíj nem lesz elég a megélhetésre. A lakosság egyharmadának jelenleg nincs semmilyen megtakarítása.

 • cikk kép
  Ennél olcsóbb már nem lesz a benzin

  Bár jelentősen lefelé módosította a kőolaj idei árára adott előrejelzését a Világbank, azonban elemzői úgy vélik, hamarosan véget érhet az áresés és megpattanhat a kurzus.

 • cikk kép
  Nem nyúltak az alapkamathoz

  A monetáris tanács a piaci várakozásoknak megfelelően nem változtatott a jegybanki alapkamat 1,35 százalékos szintjén keddi ülésén, közölte a Magyar Nemzeti Bank a kamatdöntő ülés után.

 • cikk kép
  Perre megy a Bankszövetség a gigabírság miatt

  A Magyar Bankszövetség benyújtotta hivatalos bírósági keresetét a BankAdat adatbázissal kapcsolatban kiszabott 4 milliárd forint összegű GVH büntetéssel kapcsolatban - adta hírül a szervezet.

 • cikk kép
  Adóbevallás - fontos kérdést tisztázott a NAV

  Azok is választhatják a bevallási nyilatkozatot, akiktől a munkáltató szakszervezeti tagdíjat vont le, és az egyszerűsített bevallás elkészítését is kezdeményezhetik az adóhatóságnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére hétfőn.

Magazinok