Gazdaság

2013.05.29. 09:34

950 új munkahelyet teremt a Hankook

Dunaújváros - 313 millió euró értékben épít újabb üzemet a gumigyár Dunaújváros és Rácalmás határában.

Pekarek János


Szu Szung Hva, a Hankook globális elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor az Országházban, egy Hankook-gumiabroncs társaságában (Fotó: MTI)

Hivatalosan is bejelentették szerdán, hogy júniusban megkezdik a Hankook Tire Magyarország Kft. dunaújváros-rácalmási üzemének újabb bővítését. A bejelentést a cég elnök-vezérigazgatója, Szu Szung Hva tette Budapesten, az Országházban, Orbán Viktor miniszterelnök társaságában.

A gyár úgynevezett harmadik ütemét 313 millió euróért (90 milliárd forintért) építik fel, s üzembelépésével évi 12 millió darabról 17 millió darabra emelkedik a magyar gyár termelése. Egyben 950 új munkahely jön létre. Az építkezés 2014-re fejeződik be, teljes kapacitását 2015-ben éri el az üzem. A Hankook vezérigazgatója felidézte, hogy magyarországi gyárukban hat évvel ezelőtt indult a termelés. Azóta a magyar kormány(ok)  aktív támogatásával, Dunaújváros és Rácalmás lakóinak segítségével, valamint a dolgozók szorgalmának köszönhetően az üzem stabilan működik.

Megemlítette, hogy egész Európában használják a Magyarországon készített abroncsokat. Az új üzem felépítése után még több vásárlóhoz juttathatják el a Hankook termékeit, jó lehetőséget kínálva egyben ahhoz is, hogy a cég egy kategóriával feljebb léphessen. (A Hankook Tire jelenleg a világ hetedik legnagyobb autógumi gyártója: célja, hogy záros határidőn belül az ötödik helyre lépjen előre.)

Orbán Viktor arról beszélt, hogy a Hankooknak világos, hosszú távú elképzelései vannak, a magyar kormánynak pedig világos víziója az ország jövőjéről, és ennek a kettőnek a tartalma egybeesik.  Megjegyezte azt is, hogy a Hankook gumiabroncsait olyan gépek állítják elő, amelyeket nem lehet egyik napról a másikra összecsomagolni és elvinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!