Gazdaság

2015.02.15. 19:00

Vállalkozók Bálja: ötödik alkalommal

Kisjubileumot tartottak szombaton a Vállalkozók Bálján: ötödik alkalommal rendezték meg, hagyomány teremtődik. Az Év Vállalkozása díjakat másodszor adták át.

Munkatársunktól

Évről évre jó hangulatú, teltházas bált szervezni vállalkozóknak, ebbe sok megyeszékhelyen is beletörött már a szervezők bicskája. Dunaújvárosban szombat este ötödször is sikerült, a korábbiakhoz igazodó színvonalon, hangulattal. És ez nemcsak a szervezők érdeme, hanem a helyi vállalkozók közösségének alakuló összetartozását mutatja. Ezt emelte ki a bált megnyitó beszédében Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is. A közelmúltban e lap hasábjain is megjelent egy visszatekintés a helyi iparos hagyományokról, hiszen a kamara egyik munkatársa könyvet készít a témában. A kamarai elnök ennek a munkának a dokumentumaira utalt, felidézve a pentelei iparoskör báli hagyományait. És reményét fejezte ki: esztendők múlva a kamarai bálok hasonló elevenséggel élnek majd a közösség emlékében.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Králik Gyula bálnyitó köszöntőjében az iparos hagyományok felidézése során a közösséghez tartozás jelzéséhez a jó értelemben vett polgári büszkeséget kapcsolta. Ez a jó értelemben vett polgári büszkeség nyilatkozott meg a hétvégi bálon is: a közösségért, a helyi gazdaságért, foglalkoztatásért tevő, tenni tudó vállalkozások vezetőinek öröme adott hangulatot ötödik alkalommal is az események.

Hogy ezt az attitűdöt erősítse, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara Év Vállalkozása díjakat hozott létre tavaly, idén az elnökség a nagyvállati kategóriában a térség egyik meghatározó vállalkozását, az ország legnagyobb papíripari, ugyanakkor a környezetiparban is kimagasló vállalkozását, a Hamburger Hungária Kft.-t díjazta.

A középvállalati kategóriában a város egyik ikonikus cége, a Momert Zrt. lett a díjazott, a háztartási berendezések sorozatgyártásában nagy szaktudással bíró cég az egyre keményebb piaci körülmények között is talpon tud maradni.

A kisvállalkozási kategória idei kiemelkedő cége a kamarai döntés értelmében a Tolna-Őr Kft., melynek vagyonvédelmi szolgáltatásaival a helyi vállalkozások és magánszemélyek is mind gyakrabban találkoznak.

A Vállalkozók Bálja nagyon jó hangulatban érte meg a vasárnap hajnalt. Ehhez a Digitál együttes most is referenciaként említhető műsora mellett a díszvendég, Pál Dénes fellépése is hozzájárult. Ahogy a színvonalas tombolanyeremények is, melyeknek bevétele ismét kiemelt célt szolgál: a város fiatal szakembereinek, szakiskolásainak európai és világversenyekre való felkészülését támogatja, eredményes szereplésének díjazását finanszírozza az így összegyűlt pénz.

 

Személyesség megejtő bája

A Dunapentelei Iparoskör báljáról ránk maradt egyik meghívó hátlapjára tekintetes Hofgárt Gyula feljegyezte: „2 éves volt Rózsika”. E fontos személyes és közösségi emlék ilyetén összekapcsolása hiteles igazolás: jó úton járnak a bál hagyománykeresői!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!