Gazdaság

2015.02.26. 20:10

Fogyasztóbarát elismerések: A fogyasztó érdeke fontos szempont

Dunaújváros - Fogyasztóbarát elismerések átadásával egybekötött fogyasztóvédelmi délután volt csütörtökön a városházán.

Körmendi Erzsébet

A Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége „Fogyasztóvédelem 2015 – Útmutató, hogy a jogszabályi környezet ne legyen útvesztő" elnevezéssel, díjátadóval egybekötött rendezvényen látta vendégül Dunaújváros fogyasztóbarát vállalkozóit, cégképviselőit csütörtök délután. A tájékoztatás volt a fő cél.

Koszorús Lászlónak mutatta Schneider Istvánné a szórólapjukat. Fotó: Ady Géza

Schneider Istvánné, a Fejér Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója mondta el megnyitó gondolatait, utána pedig dr. Szente István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója üdvözölte a résztvevőket a szülővárosában, mert kiderült: Dunaújvárosban nőtt fel, és 2014 óta vezeti a nemzeti hatóságot. Elmondta: a prevenciót helyezik előtérbe, nem büntetésre törekednek. Mert akkor elégedett mindkét fél, a fogyasztó és a kereskedő is, ha rendben mennek a dolgok. A főigazgató szerint fontosak az ilyen tájékoztató napok, a havonta kétszeri ügyfélfogadások, tanácsadások, hogy a cégek, vállalkozók, kereskedők tisztában legyenek az elvárásokkal, a jogszabályokkal. Mert a törvény három havonta módosul, nehéz követni.

A köszöntők után a legfontosabb fogyasztóvédelmi jogszabályokról és az azokban bekövetkezett változásokról hallhatnak előadásokat a résztvevők.

Három díjazott volt ott: Asztalos Gizella, az Omegaprogress képviseletében Kalabér Tamás és a Pinxit ügyvezetője, Palkovics Miklós.

A rendezvény végén Koszorús László helyettes államtitkár is hangsúlyozta: nem a bírságokról és arról akarnak híresek lenni, hogy izzad a tenyér az ellenőrzéseikkor hanem a rendszeres és korrekt tájékoztatásról, a figyelemfelhívásról, a problémák megelőzéséről. Barátságos hatóságot építenek, amely a fogyasztók érdekét szem előtt tartva végzi munkáját a kereskedőkkel, vállalkozókkal együttműködve, erősítve azok gazdaságélénkítő szerepét.

Ösztönzésként ezúttal is kiemelték a legjobbakat. „A hatóság által ellenőrzött valamennyi jogszabályi rendelkezésnek megfelelt" elismerést ezúttal a következő egyéni vállalkozóknak és cégeknek ítélték oda: Asztalos Gizella, Móró Enikő, Omegaprogress PC Team Kft., Vámos Judit, Bernátné Varga Beadrix, Kovács György. A Pinxit 2003 Kft. pedig második alkalommal pályázott és nyerte el a Fogyasztóbarát Vállalkozás címet. Palkovics Miklós ügyvezetőtől megtudtuk a mottójukat, ami követendő példa: azt nyújtják az ügyfeleknek, amit vásárlóként ők is elvárnak másoktól!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!