Gazdaság

2016.12.12. 18:01

Adójogszabályok változásairól - A kamara fontosnak tartja, hogy a vállalkozások megfelelően tájékozódjanak

Dunaújváros - Többféle módon is segíti a városi kamara a vállalkozások tájékozódását az adóváltozásokról. Pénteken egy színvonalas konferenciát tartottak a témában.

Kőhalmi Kálmán

Megtelt érdeklődőkkel a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara konferenciaterme a rendezvényen, amelyen a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tájékoztatási Osztályának öt munkatársa tartott előadást az idei és a jövőre életbe lépő adójogszabályi változások egyes témaköreit részletesen bemutatva. Ahogy a bevezetőt tartó Wallerné Fuit Anikó osztályvezető elmondta, a jövő évi változáscsomagot előző nap tárgyalta a parlament, a kihirdetése a napokban várható. A NAV munkatársai friss információkkal készültek a tájékoztatóra, és az azokhoz kapcsolódó konzultációra.

Wallerné Fuit Anikó nyitotta meg a tájékoztató rendezvényt Fotó: DKIK

A sok változás miatt az egyes témakörök önmagukban is megértek volna egy-egy hasonló konferenciát. Különösen az első előadás témája, amely a személyi jövedelemadóval kapcsolatos változásokról, kiemelten a cafeteria rendszerével kapcsolatos újdonságokról, valamint a kisadózó vállalkozások tételes adójáról szólt.

Az adózás rendjéről szóló törvényről tartott előadásban az adózók év elején életbe lépő minősítéséről, a bejelentési kötelezettség, illetve az adóbevallási tervezet módosulásáról volt szó egyebek között. A változások több területen érintik az illetékeket is, például az ingatlan-forgalmazás területén, erről is külön prezentáció szólt, ahogy a csökkenő szociális hozzájárulási adóról, az általános forgalmi adó előírásairól, egyes területeken csökkenő mértékéről is, valamint a társasági adó, a kisvállalati adó, az EVA változásairól. A résztvevők pozitívan nyilatkoztak az eseményről, sok kérdést tettek fel az előadóknak.

Tájékoztató: online pénztárgépek

Az online pénztárgépekről szóló rendelet által hozott változásokról tart előadást a kamara székházában december 20-án, kedden 10 órától Szabó Gábor, a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársa. A részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!