Gazdaság

2017.05.28. 09:20

Agrárgép-show is lesz a szántóföldi napokon

MEZŐFALVA - Szántóföldi napok és agrárgép-show az ország legnagyobb szakmai rendezvényén szerdán és csütörtökön.

Horog László

Május 31-én, szerdán és június 1-én, csütörtökön 8.30-17 óráig a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségével közösen nagyszabású mezőgazdasági gépbemutatót és szakmai napot tart a Mezőfalvi Zrt. 40 hektáros területén.

Az aratás még odébb van, most a modern gépeket vehetjük szemügyre
Fotó: Borbély Béla

A kétnapos rendezvényen az állógépes bemutatók mellett szakmai előadásokkal, új technológiák megismerésével, széleskörű gépkínálattal, valamint gyakorlati információkkal is bővíthetik ismereteiket a szakemberek és a rendezvényre kilátogatók. Néhány program az ingyenesen látogatható eseményről:

A rendezvény mindkét napján bemutatjuk a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket a gyakorlatban, nagy és biztonságos termést ígérő fajtákat, hibrideket, továbbá munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban.

A szántóföldi gépbemutatót 5 hektáros, a permetező bemutatót 2 hektáros részen tartjuk, több mint 11 hektáron pedig fajtabemutató lesz. Emellett többek közt Nébih fajtabemutató, gyerekmegőrző, kézműves foglalkozások, a gyakorlati és szántóföldi bemutatók szüneteiben növényes előadások, valamint Prega könyvbemutató is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!