Gazdaság

2017.05.11. 05:55

Az ágazat munkahelyteremtésre is képes! (x)

Akár szeretnénk akár nem, a vásárlás gyakorlatilag életünk részét képezi. Leggyakrabban élelmiszert szoktunk venni a boltokban.

Manapság már számos kereskedelmi lánc közül válogathatunk kedvünkre. A minőségnek, és az árnak meghatározó szerepe van a vásárlás során. A hatalmas verseny következtében az áruházak mindent bevetnek annak érdekében, hogy újabb vásárlókkal tudjanak gyarapodni. A marketing eszközök használata már jól bevált módszerként működik szinte mindenhol. A reklámnak óriási befolyása van a fogyasztókra nézve.

A vállalatok sokszor az emberek érzelmeire próbálnak hatni, hiszen azáltal akár impulzus vásárlást is kezdeményezhetnek a boltba látogatók. A különböző hűségprogramokkal, és játékokkal a gyerekeken keresztül szeretnének vásárlókat csalogatni az áruházláncok. A kisebbek sokkal fogékonyabbak a játékokra, és különösen manapság a szülők behódolnak gyermekeik kívánságainak.

A nagybevásárlást sokan gyorsan le szeretnék tudni. Nagy hiba, hiszen ebből is lehetne akár egy közös családi programot csinálni. Napjainkban sajnos nem sok idő jut egymásra, így legalább a hétvégéket ki lehetne használni arra, hogy közös órákat töltsünk el szeretteinkkel. A gyerekek könnyen bevonhatóak a vásárlásba. Maradjunk egy szimpla hétvégi bevásárlásnál. Otthon készítsük el közösen a bevásárló listát.

A csemetéknek adhatunk szabad kezet, hogy miket szeretnének a boltból, persze a határokat meg kell szabni. A helyszínen is könnyen aktivizálhatjuk a lurkókat, hiszen ők is megkereshetik azokat a termékeket, amelyek a listán szerepelnek. Ilyen könnyedén lehet akár egy közös programot csinálni a családnak, ha éppen másra nem jutna idő. Nem csak élelmiszereket lehet vásárolni, hanem elektronikai eszközöket is. A tendenciák azt mutatják, hogy ebben a kategóriában az internetes vásárlás népszerűbb a fogyasztók körében.

A világháló térnyerésével azonban más dolgok is megváltoztak, ilyen a munkakeresés is. A Lajosmizse állás hirdetési oldal azért jött lére, hogy megkönnyítse az álláskeresést. Régebben megfigyelhető volt, hogy a legtöbben újsághirdetésekből értesültek a legújabb ajánlatokról. Az internetnek hála lehetőségünk van akár otthonunk kényelméből is munkát találni. Az oldal egyik nagy előnye, hogy átlátható, és könnyen el lehet rajta igazodni.

Fizikai, és szellemi munkát egyaránt lehet találni az oldalon. Az áruházak szoktak keresni árufeltöltői, pénztáros, beszerzési asszisztens pozícióba munkaerőt. Az utóbbi kettőhöz nélkülözhetetlen az általános iskolai vagy középiskolai végzettség, míg az előbbihez akár már kérhetnek a vállalatok OKJ-s bizonyítványt, vagy felsőfokú végzettséget is. Az árufeltöltői munka leginkább az urak számára lehet kedvező, a pénztáros munkakör pedig a hölgyek számára lehet ideális.

Elvárások az alábbiak lehetnek az alkalmazott felé: A jelentkező rendelkezzen legalább 1-2 év munkatapasztalattal, legyen motivált, megbízható, munkájára igényes, pontos, precíz, és gyors. Az árufeltöltésnél a pontosság és a precizitás meghatározó. Bizalmi állásnak tekinthető a pénztáros, és a beszerzési asszisztens munkakör is. A boltokban nap, mint nap készpénzforgalom van jelen, és a pénztárosnak a nap végén el kell számolnia a kassza tartalmával.

Az esetleges hiány kizárólagosan az alkalmazottat terheli, így vagy levonják a fizetéséből a hiányzó összeget, vagy beviszi külön a pénzt a vállalatnak. A beszerzési asszisztens feladatai közé tartozik az árurendelés leadása, átvétele, és az ezzel járó adminisztrációs munka elvégzése. Még több álláshirdetés megtekinthető a weboldal facebook és twitter oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!