Az állam megveszi a Budapest Bankot

2014. december 04., 15:42 forrás: MTI
komment
A magyar állam megveszi a Budapest Bankot, az eddigi tulajdonos GE és a magyar kormány az erről szóló előszerződést csütörtökön írta alá - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön tájékoztatón.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Varga: 2015 első felének végére zárulhat a Budapest Bank megvétele

Jövő év első fél évének végére zárulhat a Budapest Bank átadás-átvétele - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a rendkívüli kormányszóvivői tájékoztatón.

A miniszter szerint a döntés a gazdasági szuverenitás visszaszerzését is jelenti. Ismertette: a most megkötött előszerződést követően készítik el a végleges értékelést és döntenek a finanszírozásról. A vevő a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz, a fedezetet az MFB biztosítja.

Varga: nem cél az állami tulajdon hosszú távú megtartása

A Budapest Bank jövőjéről ugyan csak később dönt a kormány, de hosszú távon nem cél az állami tulajdon megtartása, egy-két éven belül magántulajdonba kerülhet, akárcsak az MKB - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Hozzátette: a magyar bankrendszer most kezd a helyes tulajdonosi arányra beállni. Az MTI kérdésére azt válaszolta: 2010-ben a kormány célja az volt, hogy a bankszektorban a magyar tulajdon aránya elérje az 50 százalékot, ez a két bank  - MKB, BB - megvásárlásával teljesült.
Varga Mihály a BB megvételétől a verseny erősödését, a szolgáltatás színvonalának emelkedését várja. A miniszter korainak tartotta annak megválaszolását, hogy összevonják-e a bankot az MKB-val.

2014. december 04., 15:42 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...