Gazdaság

2017.04.25. 10:05

Az állásinterjú fontos mérföldkő álláskeresésnél! (x)

A sikeres álláskeresés legfontosabb mérföldköve az állásinterjún való részvétel.

A legtöbben csak legyinthetünk rá, hiszen úgy gondolhatjuk, ha behívtak bennünket interjúra, az már egyenes sikert jelent. Sokszor sajnos ez nem így van. A vállalatok szeretnek válogatni a jelentkezők közül, különösen a mai világban. A legtöbb cég számára fontos a mobilitás, vagyis az hogy a leendő munkavállaló minél több dologhoz értsen, és így vállalaton belül lehessen mozgatni.

A folyamatos önképzésre mindenkinek fel kell készülni, és nem csak most, hanem a távoli jövőben is. Minél több lábon áll az ember annál nagyobb a valószínűsége, hogy könnyebben fog állást találni. Visszatérve az állásinterjúra, érdemes már otthon rákészülni, és legalább a bemutatkozást elpróbálni tükör előtt.

A beszéd szerves részét képezi életünket, de amire nagyobb hangsúlyt kell fektetni az a nonverbális kommunikáció. A testbeszéd, a mimika sok mindent elárulhat rólunk, még többet, is mint a verbális kommunikáció. Az állásinterjú gyakorlatilag már akkor elkezdődik, amikor betesszük a lábunkat a helyszínre. Érdemes ilyenkor hangosan, és napszaknak megfelelően köszönni a személyzetnek, és elmondani, hogy mi látogatásunk célja.

Az interjúra ildomos legalább 15 perccel előbb érkezni, hiszen inkább várakozzunk, semmint ránk várjanak. Ha behívnak minket az irodába és felajánlják a kézfogást, akkor viszonozzuk. Az első kézfogás már sok mindent elárulhat rólunk, így ügyeljünk arra, hogy határozottan fogjunk kezet, és minden körülmények között nézzünk a fogadó fél szemébe. Amennyiben megkérdezik tőlünk hogy elfogadnánk-e egy csésze kávét, vagy egy pohár vizet semmi esetre se utasítsuk vissza az ajánlatot. Fontos figyelni testtartásunkra, valamint arra hogy ne keresztbetett lábbal üljünk, mert ez zárkózottságot sugall.

Az interjú alatt próbáljuk meg magunkat adni, hiszen így érhetünk el akár áttörő sikert. Ne szégyelljünk kérdezni, viszont minden kérdésünket lehetőleg az interjú végén tegyük fel. Megkérdezhetjük azt is, hogy miként értesítenek bennünket az interjú eredményéről.  Ha rákérdeznek bérezési igényünkre, igyekezzünk reális összeget mondani. Interjúra csak úgy juthatunk el, ha rábukkanunk egy álláshirdetésre.

A győri munkák oldalon nem egy, hanem rengeteg lehetőséget lehet találni. A szellemi munkák népszerűek az állást keresők körében. A hitelügyintéző állás felelősséggel jár. A leendő munkavállalóra az alábbi feladatok hárulhatnak: pénztárgép pontos ismerete, és kezelése, az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása, tájékoztatása, számlák kiállítása, hitelértékesítés, hiteldokumentáció készítése.

A hitelügyintézés adminisztratív feladatait, a bankokkal való kapcsolattartást is el kell látni, banki adminisztrációs felületet kezelni kell. A munkaadó elvárásokat is tanúsíthat az alkalmazottal szemben: érettségi bizonyítvány megléte, felhasználói szintű számítógépes ismeret, jó kommunikációs készséggel és stressz tűrő képességgel rendelkezzen a jelentkező. Előnyt jelenthet értékesítésben szerzett ismeretek, pénzügyi, és banki ismeretek.

Amit felkínálhat a munkáltató az alkalmazottnak: versenyképes jövedelmet, folyamatos szakmai fejlődést, stabil céghátteret, fiatalos, dinamikus csapatban történő munkavégzést, valamint végül, de nem utolsósorban hosszú távú munkalehetőséget. Számos más álláslehetőség is megtekinthető a honlapon, vagy a weboldal közösségi oldalain is. Amennyiben első kézből értesülnénk, a legfrissebb lehetőségekről iratkozzunk fel a portál hírlevelére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!