Gazdaság

2015.10.25. 18:23

ENSZ: Kevesebb a kollektív szerződéses alkalmazott a gazdasági válság óta

Magyarországon átlag feletti mértékben, de többnyire világszerte csökkent a 2008-as pénzügyi válság kirobbanása óta a kollektív szerződések hatálya alá eső munkavállalók aránya. Az egyes országok között jelentős eltérés tapasztalható.

DH-információ

A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet az ILO legfrissebb, 48 országra kiterjedő tanulmánya szerint összességében 4,6 százalékkal csökkent a kollektív szerződések által védett munkavállalók aránya 2008 és 2013 között, miközben az összes alkalmazottak körében 2,3 százalékkal csökkent a szakszervezeti tagok aránya.

Magyarországon a 2008-as válság előtti 35,9 százalékról 25 százalékra esett 2013-ra a kollektív szerződéssel védett dolgozók és 14,4 százalékáról 10,4 százalékra a szakszervezeti tagok aránya. A kollektív szerződések által védett munkavállalók aránya az 1-2 százalékos véglettől a csaknem százszázalékos szintig terjed a vizsgált országokban. Előbbi kategóriába tartoznak olyan országok, mint például Etiópia, Malajzia, a Fülöp-szigetek és Peru, míg az utóbbiba Franciaország, Belgium, Ausztria és Uruguay.

Azokban az országokban, amelyekben határozott csökkenés volt megfigyelhető, alapvetően az általános, nemzeti szintű megállapodások megszűnése áll a jelenség hátterében. A legnagyobb mértékű, átlagosan 21 százalékos csökkenés a válság által leginkább sújtott országokban következett be, köztük Cipruson, Görögországban, Írországban, Lettországban, Portugáliában és Romániában.

Miközben számos országban csökkent a kollektív szerződések hatálya alá eső munkavállalók aránya, tíz országban növekedett és erősödött a kollektív megállapodások rendszere. Finnországban például országos szintű általános megállapodást kötöttek a szociális partnerek, míg Hollandiában újabb gazdasági ágazatokban terjedtek el a kollektív szerződések. Az országok egy kisebb csoportjában Franciaország, Olaszország, Kanada, Ausztria és Belgium a kollektív szerződések kiterjedtsége nem változott. Ezekben az országokban a kollektív tárgyalások a válság elleni küzdelemben kulcsfontosságú elemet képeztek, ideértve a munkahelyek megmentését célzó megállapodások tárgyalások útján történő kidolgozását.

A kollektív tárgyalások meghatározó szerepet játszhatnak abban, hogy a gazdasági növekedést átforgassák a társadalmi fejlődésbe fogalmazott Philippe Marcadent, az ILO illetékes vezetője. A cél elérésének érdekében főleg a kormányoknak kellene élen járniuk a kollektív tárgyalások és a társadalmi párbeszéd előmozdításában a vezető szerint. Ez a kollektív tárgyalásokat elősegítő speciális intézkedéseket, valamint olyan kedvező jogi környezet garantálását feltételezi, amely elismeri, védelmezi és megőrzi a szakszervezetek és a munkaadók jogait, hogy hallassák hangjukat. (forrás: MTI)

A kollektív szerződés a munkáltató és a munkavállalók egyéni munkaviszonyból származó jogait, kötelezettségeit, valamint a szerződést kötő munkáltató és a szakszervezetek kapcsolatrendszerét szabályozhatja. Szakszervezet akkor köthet kollektív szerződést, ha tagjainak száma eléri a munkáltatóval munkaviszonyban állók tíz százalékát. Ezt a mértéket el nem érő szakszervezet javasolhatja ugyan a kollektív szerződés módosítását, ehhez azonban szükséges a törvényi feltételeknek megfelelő szakszervezettel való megállapodás.




Címkék#ENSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!