Gazdaság

2015.01.05. 16:10

Díj, aktív építkezésért

Dunaújváros - A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét a múlt év végén, az évzáró elnökségi ülésen adta át dr. Parragh László elnök Juhász Péternek.

Kovalcsik Katalin

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara alapító tagja több cikluson keresztül volt elnökségi tag, jelenleg az ellenőrző bizottság elnöke. A Ferrobeton Dunaújvárosi Beton- és Vasbetonelem Gyártó Zrt. volt tulajdonos vezérigazgatója az elismerést indokoló méltatás szerint több mint 30 éve dolgozik az építőanyag-iparban, az építőanyag-iparért (jelenleg a Kavics-Ker Kft. tulajdonosa, tisztségviselője). Kiemelkedő szerepe volt a rendszerváltáskor széthulló iparág talpra állításában és újjászervezésében.

A BVM szétaprózódott maradványait ismét összefogva és fejlesztve a hazai vasbeton előregyártás egyik zászlóshajóját hozta létre. Eltökéltségének és kitartásának is köszönhetően az iparág ma európai színvonalú. Irányítása alatt a Ferrobeton Zrt. elnyerte az Ipari minőségfejlesztésért IIASA-SHIBA-díjat (1991), a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2010. évi Innovációs Díját, a 2010. évi Tierney Clark Díjat.

Dr. Parragh László elnök adta át az elismerést Juhász Péternek Fotó: MKIK

Az országos szakmai szervezet (MABESZ) elnökeként mindig törekedett a szakmai együttműködések elősegítésére, az ipari innováció ösztönzésére, a közös értékek és a szakma színvonalának emelésére.

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara aktív tagjaként kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a térség gazdasága és vállalkozásai megfelelő képviselettel és érdek-érvényesítő képességgel rendelkezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!