Gazdaság

2016.04.26. 19:25

Beleírták nevüket szakmájuk helyi történetébe, a városlakók jó emlékezetébe

Dunaújváros - Éves rendes küldöttgyűlését tartotta a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, a tavalyi munka, gazdálkodás értékelése, az idei tervek elfogadása előtt átadták (elsőként) a Dunaújváros Kézművességéért Díjat.

Kőhalmi Kálmán

Az elismerések átadása előtt Králik Gyula, a városi kamara elnöke elmondta, régen tervezik a díj létrehozását, amely azon vállalkozók, iparos emberek életpályáját ismeri el, akik kiemelkedőt alkottak egy-egy szakma, szolgáltatás helyi történetében. Azok, akik igénybe vehették, veszik a szolgáltatásaikat, illetve az újabb generációk, az utódok elismeréssel emlegetik nevüket.

A Dunaújváros Kézművességéért Díjat elsőként négyen kapták meg. Posztumusz elismerésben részesült Mikus Ferenc, aki a Pintes Pince létrehozása, üzemeltetése kapcsán vívott ki elismerést vendégei, pályatársai között. Szintén legendás név a vendéglátásban András Sándoré, a következő díjazotté, aki az Aranyhordó Étterem, majd a Corso Ételbár irányításával alkotott meghatározót szakmájában. Más szakterületen tevékenykedik, de szintén megírhatatlan neve nélkül egy, a helyi vállalkozások legújabbkori születését, megerősödését leíró történeti munka: Ármos Bálint. Gumiszervíze, -kereskedése széles körben ismert a térség autósai között. Torontál Elemérné idén éppen hatvanéves ipara pedig nők nemzedékei (és férfiak korosztályai) számára oldotta meg a ruházkodással kapcsolatos, máshol nem, vagy nehezen orvosolható gondokat, igazi kézművesként.

A díjak átadását követően a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése elfogadta a tavalyi év működéséről, gazdálkodásáról szóló beszámolót. Ezt követően az idei év feladatairól, főbb pénzügyi mutatószámairól döntött a helyi gazdaság önkormányzatának legfőbb döntéshozó szervezete. Végül az idei választás, tisztújítás menetéről, előkészületeiről hangzott el beszámoló.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!