Gazdaság

2017.05.22. 19:45

Döntésekről - Fejlesztésekről, támogatásokról szavaztak

DUNAÚJVÁROS Számos jelentős, a város jövőbeni fejlesztését érintő kérdésről döntöttek a legutóbbi közgyűlésen a képviselők. Megújuló energiák.

Szabó Szabolcs

Mint arról a DH-ban már többször is olvashattak, a Modern Városok Program számos eleme kapcsolódik a megújuló energiához, a környezetvédelmi fejlesztésekhez. E fejlesztési szakasz egyik kiemelt eleme, hogy elektromos autóbuszokat állítanak majd forgalomba. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be még a tavalyi év végén Nemzetgazdasági Minisztérium Jedlik Ányos Tervének felhívására, amelynek eredményeként három elektromos töltőállomás épülhet majd Dunaújvárosban. A minisztérium idén áprilisban arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy megítélték a támogatást, és 30 nap alatt a kivitelezést végző céggel is meg kell állapodni. A három töltőállomás kiépítésére és üzemeltetésére az önkormányzat már korábban kiírt egy pályázatot, a nyertes ajánlattevő az Emobility Solutions Kft. volt, amely közel 7 millió forintos ajánlatot nyújtott be. Mint arról már olvashattak lapunk hasábjain, az önkormányzat négy energetikai korszerűsítést szolgáló projektje is kedvező elbírálásban részesült, mindezek feltétele volt egy akcióterv elkészíttetése is. A múlt hét csütörtöki közgyűlésen a legkedvezőbb ajánlatot tevő Lerinea Nkft.-t bízták meg a feladattal 4,9 millió forint értékű keretösszeggel.

Elektromos autóbuszok érkeznek

Többszöri lakossági és mindehhez csatlakozó képviselői indítvány után közvilágítást építenek ki a Tavasz utca 13-15. számú társasházak melletti parkolóterületen.

Bővül a Tavasz utcai játszótér is: egy tető nélküli csúszdát telepítenek a már meglévő elemekhez mintegy 365 ezer forintból, a munkával, az engedélyeztetéssel a városüzemeltetési céget bízta meg a testület.

Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum néven formálódik újra az egykori KEF. A szervezők célja, hogy ismét aktív és városi szinten is összefogott megelőző munka működjön a városban, amely összefogja a szociális, oktatási és egészségügyi szférában dolgozó szakembereket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!