Gazdaság

2013.11.24. 22:06

Dráguló étkeztetés

Dunaújváros - Emelkednek a közétkeztetés térítési díjai a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.

A Zalagast Kft.-vel kötött vállalkozói szerződés alapján minden év január 1-jén a szolgáltatás díja a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett előző tizenkét havi „szakmai" inflációs ráta mértékével emelkedik meg a szerződés külön módosítása nélkül. Fentiek alapján szükséges az intézményi térítési díjak módosítása. A Központi Statisztika Hivatal az idei év október hónapban közzétett, előző havi hivatalos szakmai inflációs rátája alapján a szolgáltató az óvodai étkeztetés esetében 4,1 százalékkal, az iskolai étkeztetésnél 3,9 százalékkal, a szociális étkeztetés esetében pedig 3,4 százalékkal emeli meg 2014. január 1-jétől a szolgáltatási díjakat. A pontos szám: az óvodai napközi ellátásért a térítési díj: 322 forint lesz.

Az általános iskolai napköziben is emelkedik az ellátás ára. Fotó: DH-archív

Az általános iskolai napközi otthonos ellátásért fizetendő térítési díj: 398 forint lesz:

A középiskolai kollégiumban fizetendő térítési díj: 664 forintra emelkedik majd a következő év január elsejétől. Mindezekkel együtt a Zalagast által ellátott más helyeken, így az Egyesített Szociális Intézményeknél, valamint a Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai esetében is emelkednek majd a díjak.Itt a 510 forint lesz a térítési díj. Tudni kell, hogy a térítési díj nem egyezik meg a vállalkozó díjjal, amely két tényezőből, a nyersanyagköltségből és a rezsköltségből tevődik össze. Meg kell jegyeznünk azt is, hogy a fentebb ismertetett árak ÁFA nélkül értendők. A közgyűlésen felmerült, hogy a Zalagast munkaerő-állmánya jelenleg miként áll? Minderről írásos dokumentációt kértek az MSZP képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!