Gazdaság

2013.05.28. 15:10

Együttműködés Dunaújváros és Geumsan-gun között

Dunaújváros - Partneri megállapodást kötött Dunaújvárossal a Geumsan-gun kedden.

Körmendi Erzsébet

A dél-koreai Geumsan-gun delegációja látogatott Dunaújvárosba május 28-án, kedden, hogy a küldöttség tagjai megismerkedjenek leendő testvérvárosukkal, és a polgármesterek aláírják a települések közötti partneri megállapodást.

A találkozó hivatalos programja, az ünnepélyes szerződéskötés a közgyűlési teremben volt délután. Cserna Gábor polgármester üdvözölte a vendégeket, majd bemutatta az eseményen résztvevő önkormányzati vezetőket, s röviden ismertette fiatal városunk történetét. Szólt a vasműről, és a kilencvenes években megerősödött kis- és középvállalkozásokról, majd a második nagy foglalkoztatóként említette a gumiabroncsgyárat, amelynek letelepedése  munkahely-teremtési szempontból meghatározó.

A  megállapodás aláírása után a két polgármester, Cserna Gábor és Park Dong-chell kézfogással erősítette meg a  városok közötti jó viszonyt (Fotó: Lázár Zsolt)

A gyár komoly és szoros köteléket jelent Magyarország és Korea között, hangsúlyozta a polgármester. Ennek egyik bizonyítéka  a stratégiai megállapodás, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök és Lee Sang Il, a gumigyár ügyvezető igazgatója írt alá tavaly novemberben.

- Bízom benne, hogy élő  kapcsolat alakul ki városaink között, amely a gazdasági együttműködés mellett a sport, kultúra terén is érezhető lesz a két település életében - hangsúlyozta Cserna Gábor.

- Örülünk, hogy itt lehetünk. Azt hallottuk, hogy Dunaújváros vasgyártási és  közlekedési központ. Reméljük, ez a megállapodás alapköve lesz a két ország, a két város  közötti eredményes, és mindkét fél számára előnyös  együttműködésnek - mondta   Park Dong-chell, Geumsan-gun polgármestere.  Szavaiból kiderült, hogy a két település közötti hasonlóságot a méretében, a lakosságszámában látja. A ginzeng-termesztéséről világhírű vidéken szeptemberben lesz a ginzeng-fesztivál, amelyre Park Dong-chell meghívta Dunaújváros vezetőit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!