Eljutottak egészen a Szakma Sztár döntőig

2017. március 20., 20:30 szerző: Balla Tibor fotós: Bálint Brigitta
komment
A Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjét X. Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel rendezik meg április 24-26-a között Budapesten.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum iskolái közül többen is a döntőbe jutottak. A dunaferres fiúk mellett egy lány, Bálint Brigitta a kereskedelmi iskola végzős kereskedő tanulója is bebizonyította az elő- és középdöntők során, hogy ott a helye a legjobbak között a szakképzés Oscar-gáláján.

Ahhoz azonban, hogy a jelképes vörös szőnyegre léphessen, a döntőben az egyik napon számot kell adnia áruismereti tudásából, méghozzá nem csak magyar nyelven. A második napon már gyakorlati feladatokat is kapnak, egy árubemutató szigetet kell elkészíteniük, ajándékkosarat összeállítaniuk, de meg kell győzniük a zsűrit arról is, hogy nem csak a gyakorlatban űzik mesteri szinten a szakmájuknak, de biztos elméleti szaktudással is rendelkeznek. A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmatanulás népszerűsítése, hiszen: „A jó szakma felér egy diplomával”.

Balla Tibor

2017. március 20., 20:30 szerző: Balla Tibor fotós: Bálint Brigitta

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...