Gazdaság

2016.09.06. 17:35

Dunaújvárosban járt az MKIK elnöke

Dunaújváros - Hétfőn tisztújító küldöttgyűlést tartott a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amelyen részt vett és felszólalt dr. Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Ahogy arról lapunkban már beszámoltunk, hétfőn újabb négyéves időszakra a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökévé választották Králik Gyulát. A küldöttgyűlésen a tisztújítást követően szólalt fel dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Parragh László elmondta, a dunaújvárosi az országos mutatókalapján is jól működő, sikeres kamara Fotó: Ady Géza

Emlékeztetett rá, hogy a városi kamarák egyéni képviselői indítvány jegyében jöttek létre, még 1999-ben volt ez a törvénymódosítás. Igazán három megyei jogú városban - Sopronban, Nagykanizsán és Dunaújvárosban - váltak életképessé az önálló helyi kamarák. Az azóta eltelt időszak igazolta, hogy a kamara minél kisebb körzetben szerveződik, annál könnyebben és annál mélyebben jut el a vállalkozói közösséghez. Hangsúlyozta, hogy Dunaújváros e tekintetben abszolút élen jár. Ez egy kifejezetten sikeres, jól működő kamara, hiszen a Széchenyi kártyától kezdve a mesterképzésen át, a különböző kurzusokon keresztül valamennyi területen eljut a vállalkozói körhöz, és ez nagyon fontos. Králik Gyula szavait megerősítve elmondta, hogy itt vannak a nagyvállalati vezetők, a közép- és kisvállalati tulajdonosok is, ami azt jelenti, a város gazdaságát lefedik. Egy város fejlődése persze sok mindentől függ, sok-sok kis dolgon is múlik. Az egyik ilyen fontos elem például a kamara.

A politika is megérti azt, hogy nem tud sikeres lenni sikeres gazdaság nélkül, legalább is hosszú távon, és a gazdaság is érti, hogy nem lehet úgy gazdaságot szervezni és a gazdaság körüli környezetet jól összerakni, ha nem vagyunk párbeszédben az aktuális politikával - zárta felszólalását az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!