Gazdaság

2014.02.05. 18:20

Főiskola és vállalkozások

Dunaújváros - Jövő héten tartják a városi kamara által kezdeményezett Innovációs Klub következő rendezvényét, amelynek házigazdája a Dunaújvárosi Főiskola lesz.

Kőhalmi Kálmán

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara az Ecotech Zrt.-vel együttműködve szervezte meg az Innovációs Klubot, a főiskola külső megrendelők számára nyújtott szolgáltatásait, valamint a tudástranszfert biztosító, az oktatási intézmény tulajdonában lévő társasággal. Így természetes, hogy az első kihelyezett rendezvény házigazdája éppen a felsőoktatási intézmény lesz. Ugyanis az Innovációs Klub rendezvényeit ezt követően a tervek szerint elsősorban külső helyszíneken, nem a Vállalkozók Házában tartják, hogy a résztvevők a helyszínen ismerkedhessenek az innováció terén fontos szolgáltatásokkal, új fejlesztésekkel, eredményekkel.

A február 13-ai, csütörtökön 13 órakor kezdődő klubdélután a főiskola rektori tanácstermében veszi kezdetét (ha a résztvevők ott nem férnek el, a közeli előadóban), ahol dr. András István rektor tart prezentációt a főiskola tevékenységéről, a vállalkozások számára nyújtott előnyökről, szolgáltatásokról. Ezt követően Virág László, az Ecotech Zrt. vezérigazgatója beszél majd a társaság tevékenységéről. A cégvezetőtől megtudtuk, számukra az Innovációs Klub tevékenysége, a jövő heti rendezvény azért fontos, mert keresik a kölcsönös előnyökkel járó kapcsolatokat a helyi vállalkozásokkal. A főiskola számos, kiemelkedően felszerelt laborral rendelkezik, amelyek a legkülönbözőbb területeken tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak. Itt található például az ország legmodernebb elektronmikroszkópja, de rendelkeznek a legkülönbözőbb diagnosztikai eszközökkel, nagy sebességű kamerával, endoszkópos vizsgálati eszközökkel, és még hosszan sorolhatnánk. Ilyen eszközökkel többnyire a nagyobb cégek sem rendelkeznek, hiszen az eseti felhasználásokhoz nincs értelme az akár több tíz-, százmillió forintba kerülő berendezéseket beszerezni. Ráadásul a főiskolán ezen eszközök használatához rendelkezésre áll a szükséges szaktudás is.

A Dunaújvárosi Főiskolának számos céggel van kialakult kapcsolata, talán a legismertebb az elsőkörös járműipari beszállítókkal (Bosch, Valeo, Jabil stb.) kialakult együttműködés, azonban a helyi cégekkel is bővíteni szeretnék a kapcsolatokat. A jövő csütörtöki, két és fél, három órásra tervezett rendezvényen az érdeklődők részletesen megismerhetik a laborok tevékenységét egy körséta során.

Címkék#főiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!