Gazdaság

2014.09.18. 19:23

Indiából is érdeklődnek a tojásrúd iránt

Székesfehérvár – Külföldről is érdeklődnek a szabadalmaztatási eljárás alatt álló magyar találmány, a minden adalékmentes tojásrúd iránt.

B. Kiss László

A nyáron számoltunk be arról, hogy a székesfehérvári székhelyű Bovo Hungária Kft. megkezdte Bodnár István találmányának, az adalékmentes tojásrúdnak a gyártását. A társaság üzeme Marcaliban van, ahol azóta az első gépsor mellett két újabbat is elindítottak, így havonta már akár százezer darab is készülhet a negyedkilós, műbélbe csomagolt tojásrúdból, amelyet csak kinézete különböztet meg a főtt tojástól. Bodnárné Gáspár Zsuzsa ügyvezető igazgató lapunknak elmondta: időközben új termékkel is kirukkoltak.

Hat féle ízesítéssel készítik a tojásfehérje rudat, amely nem tartalmazza a tojássárgát. Az újdonságot a hétvégén, a Papp László Sportarénában rendezendő fitnesz fesztiválon mutatják be. A Bodnár István által kifejlesztett technológia és a gyártó berendezések jelenleg szabadalmi bejelentés alatt állnak. A szalámiként szeletelhető főtt tojásrúd iránt külföldről is mutatkozik kereslet, a technológia iránt pedig Indiából érdeklődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!