Gazdaság

2015.04.22. 15:53

Piac: Indulhat a palántázás

A tavasznak megfelelően egyre zöldebb a piac. Vitamindús és ízes termékek a standokon.

Szabó Szabolcs

Kezdődik végre a tavaszi pezsgés a piacon. Bár remélhetően a kínálati és a minőséggel párosuló bőségszezon elején vagyunk, azért most is lehet takarékos és egyben ízes túrát tenni a standok között.

Tartja még a medvehagyma, amelyet csokronként 250-300 forint között kínálják. Az eddigi import sokadalom után már van hazai melegházi paradicsom, kilóját leginkább 580 és 630 forint között árulják. Nem árválkodik zöldséges stand retek és zöldhagyma nélkül. Egy csokor retket 60 és 200, míg a hagymát 50-110 forinti egységáron tehetjük kosarunkba.

Képünkön Jáger Sándorné vásárol a helyi piacon. Fotó: Zsedrovits Enikő

Visszavonhatatlanul beköszöntött a palántaszezon. Ahogy ez lenni szokás főként a paprika–, és paradicsomfélékből mutatkozik a legnagyobb kínálat. Az árusok kérésre természetesen szakszerű tanácsokkal is ellátják a vásárlókat.

Bár már bőven túl vagyunk a kötelező húsvéti sonkán, azért érdemes zöldjeink mellé némi füstölt terméket is harapni. A gusztusos és minden bizonnyal ízletes kolbászokat kilónként 1800 és 2400 forint között kínálják. Piacra fel!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!