Gazdaság

2016.10.04. 19:30

Információk az új világból

Dunaújváros - A Modern Vállalkozások Programja keretében tartottak információs napot Dunaújvárosban: nagyszerű előadások, sok, gyorsan hasznosítható, gyakorlatorientált információ.

Kőhalmi Kálmán

A Modern Vállalkozások Programja - Vállalkozz digitálisan! projekt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinálásával, a területi kamarák részvételével zajlik. Célja a szemléletformálás: oldani a kis- és közepes vállalkozások informatikai eszközökkel szembeni fenntartásait, új, hatékony megoldások ismertetése, elterjesztése.

A tegnapi rendezvény egyike volt az országos projekt keretében részben már megtartott, részben még ezután szervezendő 127 rendezvénynek.

Artu (pontosabban MyArtoo) előadásának tapsol Králik Gyula, a dunaújvárosi kamara elnöke
Fotó: Ady Géza

A projekt részleteiről, elemeiről Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökének köszöntőjét követően Bencsik György, a program vezető IKT (infokommunikációs technológiák) tanácsadója tartott előadást. Beszélt arról, hogy az országos szemléletformáló rendezvénysorozaton túl huszonhét tanácsadó dolgozik az országban, akik átvilágítják az általuk elért vállalkozásokat, és az elvárt paraméterek megléte esetén a Digitálisan felkészült vállalkozás minősítést adják ki számukra. A presztízsszempontokon túl ennek jelentősége: a hamarosan megjelenő informatikafejlesztési pályázaton többlet vissza nem térítendő támogatáshoz, és kedvezőbb banki hitelhez juthatnak az átvilágításon eredményesen átesett vállalkozások. Emellett ők is - az informatikai szempontból kevésbé felkészült kkv-k pedig méginkább - segítséget kapnak a tanácsadóktól, milyen területeken lehetne fejlődniük.

Hogy ez a fejlődés sikeres, költséghatékony legyen, minősített szállítók rendszerét hozták, hozzák létre a program során. A résztvevő cégek közül több - helyi és országos (sőt a világpiacot vezető) - vállalkozás képviselője tartott tegnap előadást az információs nap további részében, illetve kiállítás keretében is várta az érdeklődőket. Valamennyi tegnapi előadás, beszélgetés esetében szóba kerültek a modern rendszereket jellemző felhő alapú üzleti szolgáltatások, valamint azok előnyei. De emellett számos vállalati megoldás ismertetésére is sor került.

Prezentációk: maximális realizmus

Az mondjuk elvárható volt, hogy minden előadás megjelenésében valóban ütős, emellett informatív prezentációkra épüljön. Amikor azonban Járai Tamás, az Enterprise Communications üzletág igazgatója előadásának végén a Star Wars Artuja jelent meg a teremben, az ütött... Ahogy a Lenovo munkatársának, Virág Ferencnek a saját laptopján bemutatott fizikai behatás- és vízpróba is ütött... A bemutatók ezeken túlmutató tartalmáról pénteki számunkban részletesebben olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!