Gazdaság

2017.03.15. 10:50

Játsszon taktikusan, mert így találhat állást a legkönnyebben! (x)

Bizonyára Ön is szeretett játszani akkor, amikor még kisebb volt. Azonban ahogyan az emberek felnőnek, sokszor megfeledkeznek arról, hogy játékkal is ki lehet kapcsolódni.

Ameddig a modern technológia nem engedett ekkora teret magának, mint napjainkban, addig a legnépszerűbb játékok közé tartozott a kártya, vagy a társasjáték. A Ki nevet a végén c. társast senkinek nem kell bemutatni, hiszen kellemes időtöltés lehetett a családnak.

A Gazdálkodj okosan társas is felhőtlen szórakozást biztosított az akkori felnövekvő generációnak. A sakk is nagy népszerűségnek örvendett még a XXI. század elején. Számos iskolából lehetett menni sakkbajnokságokra. Ez a játék leginkább a gondolkodást szolgálta, és jószerével fel lehetett használni elménk csiszolására. Mint a legtöbb játéknál, így a sakknál is a taktika nagyon fontos, hogy az ellenfelet le tudjuk győzni.

Ehhez persze számos lépést meg kell tennünk a bábukkal, de a végső csapást csakis egy jól felépített stratégiával lehet az ellenfélre mérni. Életünket gyakorlatilag hasonlíthatjuk egy sakkjátékhoz is. Ahol tartózkodunk, az a sakktábla, és csak rajtunk múlik, hogy melyik bábut képviseljük a játékban.

Ez persze sok mindentől függ, például a tanulmányoktól is. Akik általános iskolai, vagy középiskolai végzettséggel rendelkeznek, ők a gyalogosok, és állhatnak a sakktábla elején, hiszen nekik rögtön szabad lehet az út, ha úgy döntenek, hogy kilépnek a munkaerőpiacra. Akik úgy döntenek, hogy még maradnak az iskolapadban, ők pedig a tábla hátsó felében helyezkedhetnek el, hiszen nekik számos akadályt kell legyőzniük ahhoz, hogy elvégezzék az adott szakot.

A bábuk közé tartozik a király, a királynő, a futó, a bástya, valamint a huszár. Ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben, valamint jövőnket jól fel tudjuk építeni, sok megmérettetésen kell részt vennünk, és persze taktikára is szükség van. Ez lehet akár egy iskolai verseny, vagy akár egy állásinterjú is. A „királyok városában” Székesfehérváron akadnak álláslehetőségek, mindezt csak jó helyen kell keresni. Székesfehérvár munka szempontjából igen változatos. A szellemi munkák között találhat akár marketing asszisztens állást is. A főbb feladatok közé tartozik a vezető munkájának segítése, prezentációkészítés, valamint az ügyfelekkel való kapcsolattartás is.

A munkahelyi kapcsolatok nagyon fontosak, éppen ezért ajánlatos mindenkivel jól kijönni. A munkahelyi pletykákat érdemes elkerülni, hiszen ezekből mindig konfliktus van. A vendéglátás is nagyon népszerű ágazat a munkát keresők körében. Sok étterem keres alkalmazottat szakács, felszolgáló, és pultos állásba. A vendéglátásban is kiemelten fontos a tapasztalat, a megfelelő gyakorlat megléte.

Amennyiben sikerült egy állásinterjút megpályázni, első körben mindenképpen öltözzön fel alkalomhoz illően. Első benyomást általában csak egyszer tehet az ember, éppen ezért ez nagyon fontos. Az ágazatban nyitott személyiségeket keresnek, valamint olyanokat, akik jó problémamegoldó képességgel rendelkeznek.

A vendéglátásban a heti öt munkanap nem pont hétfőtől-péntekig tart. Előfordulhat, hogy hétvégenként is dolgozni kell. Ünnepnapokon sem áll meg az élet, éppen ezért ezzel is számolni kell, ha valaki ebben az ágazatban szeretne elhelyezkedni. Jó hír azonban, hogy az ünnepnapokért dupla fizetés jár.

A munkaerőpiacon óriási a verseny, éppen ezért vegye fel a harcot, és játsszon taktikusan, majd váljon a munka királyává, avagy királynőjévé. Játsszon egy menetet az álláskeresés ellen, mert soha nem tudhatja, mikor és hol adhat mattot neki. Ő már felkészült, és már csak Önre vár, hogy felpakolja fehér bábuit a sakktáblára. Kezdje el a játékot a www.facebook.com/SzekesfehervarAllas segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!