Gazdaság

2016.07.05. 17:10

Jól jönnek az öregek a cégeknél

Egészséges munkahelyek minden korban címmel indított kétéves kampányt az Európai Munkavédelmi Ügynökség - olvasható az MTI hírében.

DH-információ

Az idősödő munkavállalók képzése és az igényeikhez való alkalmazkodás többszörösen megtérül a munkaadók számára, emellett az időskori munkavégzés csökkentheti a demencia és a depresszió kockázatát is - hívja fel a figyelmet az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA), amely kétéves kampányt indított Egészséges munkahelyet minden életkorban címmel. A szervezet közleménye szerint 2030-ra Európában minden harmadik aktív munkavállaló az idősebb, 55-64 éves korosztályból fog kikerülni. Az öregedő társadalmakban elkerülhetetlen az, hogy a munkavállalók egyre hosszabb ideig járuljanak hozzá a gazdaság fenntarthatóságához, ehhez a jelenséghez pedig nemcsak egyéni szinten, de a munkahelyi közösségeknek, munkaadók-nak is alkalmazkodniuk kell - írták. A közleményben idézik Balogh Katalint, az Európai Munkavédelmi Ügynökség Nemzeti Fókuszpontjának vezetőjét, aki elmondta: az aktív idősödő munkavállalók fel nem tárt erőforrásokat jelentenek a gazdaság és a társadalom számára. A vegyes életkorú munkahelyi közösség segíti a szervezetet a hasonlóan vegyes életkorú fogyasztók igényeit kiszolgálni, a korosztályi sokszínűség támogatja a kreativitást, az innovációt és a tudásmegosztást - fejtette ki.

A kampányhoz meghirdették az Egészséges munkahelyek - Helyes gyakorlat díjat, amellyel olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek innovatív munkavédelmi gyakorlatokat alkalmaznak a fenntartható munka és az egészséges idősödés ösztönzésére, és ezzel példát szolgáltatnak másoknak.

 

Címkék#gazdaság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!