Gazdaság

2016.12.27. 17:55

Gyakorlati emberek is beszállnak a szakképzés fejlesztésébe

Dunaújváros – Két éve kezdődött az együttműködés a Ford Máté márkakereskedés, márkaszerviz és márkafüggetlen szakszerviz, valamint a cég működési területén lévő középiskolák, főiskolák, egyetemek között.

Pekarek János

A Siófokon, Balatonbogláron és Dunaújvárosban működő cég is tapasztalja, hogy nincs annyi jól képzett szakember a piacon, mint amennyire szükség lenne. A cég már régen felismerte a szakképzés nagy fontosságát.

Két éve kezdődött az együttműködés a Ford Máté márkakereskedés, márkaszerviz és márkafüggetlen szakszerviz, valamint a cég működési területén lévő középiskolák, főiskolák, egyetemek között. A Siófokon, Balatonbogláron és Dunaújvárosban működő cég is tapasztalja, hogy nincs annyi, jól képzett szakember a piacon, mint amennyire szükség lenne.

A dunaújvárosi központban a legkorszerűbb módszerekkel dolgoznak Fotó: Ady Géza

- Már régen felismertük a szakemberképzés fontosságát, és a magunk eszközeivel megpróbálunk tenni is valamit a helyzet javítása érdekében - mondja Máté Gergely, a vállalkozás egyik ügyvezetője. - Megállapodást kötöttünk a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr középiskolájával, valamint a Dunaújvárosi Egyetemmel, hogy betársuljunk a szakképzésbe. Mégpedig szakmai oldalról!

Ez az együttműködés a cég oldaláról megmutatja a diákoknak egy működő gazdasági vállalkozás teljes hátterét, az ott folyó munkát.

- Az autósvilág nagyon gyorsan fejlődik! - szögezi le Máté Gergely. - Ha kijön egy új modell, a technikai legújabb vívmányaival telezsúfolva az informatikától a gépészetig, akkor az autószerelőtől a műszaki tanácsadóig, a raktárosig már legalább egy fél évvel korábban teljesen tisztában kell lennie az újdonságokkal és azok műszaki, szakmai hátterével, valamint javíthatóságával, hogy egy esetleges hiba jelentkezésekor professzionálisan orvosolni tudjuk. Mi nyílt napokon igyekszünk bevezetni a fiatalokat az e-mobilitás tartalmába, az elektromos autók működtetésébe, és megmutatni a hibrid modellek sajátosságait. Általános iskolásokat fogadunk, hogy megmutassuk nekik, milyen is ez a szakma. De a tájékoztatás nem elég!

Máté Gergely ügyvezető a korszerű szakképzés rendszerében hisz

A vállalkozás a győri és a kecskeméti autógyárak példáján felbuzdulva kötött megállapodást a két, dunaújvárosi oktatási intézménnyel - bevonva a partnerségbe a márka magyarországi képviseletét is! Céljuk, hogy a győrihez és a kecskemétihez hasonló szakképzési centrumot hozzanak létre Dunaújvárosban is. Ehhez a legkorszerűbb feltételeket képesek biztosítani. A dunaújvárosi székhelyű cég szakszervizzel, saját műszaki vizsgasorral, a legkorszerűbb diagnosztikai rendszerrel, lézeres futóműállító berendezéssel rendelkezik, és a közeljövőben indítják be karosszérialakatos és fényezőműhelyüket is. Mintegy ráadásként gyári képzési rendszerekben tanulhatnak e-learning módszerrel, azaz elektronikus távoktatás módszerével, valamint havi egy alkalommal a vállalkozás saját belső képzésén is részt vehetnek a gyakorlatot teljesítő hallgatók. A műszaki háttér mellett kidolgoztak egy saját ösztöndíjrendszert is.

Akik a gyakorlati munka során jó eredményeket érnek el, azok plusz javadalmazásban részesülnek a cégtől. Más telephelyeiken négy éve, Dunaújvárosban másfél éve működik ez az ösztöndíjrendszerük, általában három-négy ember számára. 2017-től azonban ezt 10-15 diákra bővítik ki.

Mindemellett a legjobbaknak állást és egyfajta életpályamodellt is kínálnak a cégcsoportnál. Itt a gépészmérnöktől például a gépjármű-konstruktőrig, valamint mérnök-tanárig sokféle kolléga dolgozik a mestervizsgás szerelők mellett, biztosítva ezzel a szakmai fejlődést a cégnél tanuló és esetlegesen későbbiekben munkát vállaló jelenlegi diákoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!