Gazdaság

2015.10.08. 14:54

Félmillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben

Dunaújváros/Székesfehérvár - Konferenciával zárult a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítását szolgáló megyei projekt Székesfehérváron.

Körmendi Erzsébet

Dr. Simon László kormánymegbízott, valamint Buday Attila foglalkoztatási főosztályvezető ünnepélyes megnyitójával kezdődött a rendezvény.

- A rendszerváltás óta soha nem dolgozott annyi ember Magyarországon, mint most, 2015 őszén. A foglalkoztatási ráta az elmúlt öt évben 56-ról 64,5 százalékra nőtt, ami szintén rendkívül kedvező adat. A foglalkoztatás több mint 130 ezres, éves szintű bővülése azt mutatja, hogy sikeresen teljesült az öt évvel ezelőtt meghirdetett gazdaságpolitikai cél, ezáltal ma már félmillióval többen dolgoznak, mint 2010-ben. Ma egy olyan projekt eredményeit összegezzük, amely csaknem négy és fél éve, egészen pontosan 2011 májusában kezdődött és ebben a hónapban zárul. Az országosan felhasználható forrás 111 milliárd 390 millió forint, amely az Európai Szociális Alap és a nemzeti társfinanszírozás által biztosított összeg. A Fejér Megyei Kormányhivatal által Fejér megyében felhasználható összes forrás 4 milliárd 630 millió forint - mondta el dr. Simon László. Elhangzott továbbá, hogy a projekt megvalósítása során elsődleges cél volt, hogy a támogatási programelemek biztosításával hozzájáruljanak a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piaci esélyeinek javításához.

A kormánymegbízott három adattal érzékeltette, hogy miért tartja sikeresnek és nagyon fontosnak a 2011 májusától elvégzett munkát. A programba összesen 6 ezer 369 személyt sikerült bevonni, közülük 4 ezer 871 személy sikeresen fejezte be. A program befejezése után, a 180. napon 1.938 személy volt foglalkoztatott.

Ezek a számok négy és fél év kemény munkáját, sok szakember eredményes erőfeszítését tükrözik.

A részletekről számolt be Buday Attila főosztályvezető. Utána Beck Sára projektmenedzser értékelte a program megyei megvalósítást, majd szakmai előadások hangoztak el a témakörben.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!