Gazdaság

2014.03.11. 18:05

Tizenegy Dunaújvárosban tanuló diák a döntőben

Dunaújváros - Ismét szépen teljesítettek a városban tanuló diákok, négy iskolából kilenc szakmában jutottak az országos döntőbe.

Kőhalmi Kálmán

Az országos szakmai versenyek döntőjét április 14-16-án tartják Budapesten, a Hungexpón. A hetedik Szakma Sztár Fesztivált a megszokott külsőségek között, színvonalon rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Az előzetes megmérettetések eredményeként tizenegy Dunaújvárosban tanuló diák jutott a döntőbe, így a tavalyi kimagasló eredményt követően ismét szép eredményt könyvelhet el már a végső versengés előtt a város szakképzése. Remélhetőleg a kijutott ifjú szakembereknek sikeres lesz a szereplésük az országos döntőben, hiszen ez jól induló pályájuk karrierjüket meghatározó eseménye lehet.

Hetedik alkalommal rendezi meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Szakma Sztár Fesztivált, az országos szakmai versenyek döntőjét a Hungexpón április 14-16-án. Ahogy a korábbi években, úgy idén is a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara több buszt indít az eseményre, így több mint kétszáz felső tagozatos általános iskolás a helyszínen követheti figyelemmel a látványos megmérettetést. Egy szakmában, a hegesztők esetében azonban már korábban, március 27-28-án lezajlik az országos döntő, melynek ismét Dunaújváros, a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola ad majd helyszínt. A Hungexpón biztonsági okokból ezt a versenyt nem tarthatják meg, azonban az eredményhirdetésre a hegesztők esetében is ott kerül majd sor.

Tavaly tíz helyi diák állhatott fel a döntőn a dobogóra (Fotó: Kőhalmi Kálmán)

És akkor kezdjük ennél a szakmánál, hiszen a Dunaferr iskola hegesztői ismét kitettek magukért, hárman jutottak a döntőbe: Szarka Zoltán, Jankovics Mihály és Dukai Balázs. A kőbányai vásárvárosban megrendezésre kerülő döntőn az iskolát az épületgépész technikusok között Scsavinczky Csaba, a géplakatosoknál Fáki Axel Csaba, a szerkezetlakatosoknál pedig Hackersmidt Józsefképviseli majd.

A Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium az előválogatót követően a Hungexpón is szerepet kap, hiszen ők szervezik majd a döntőt a budapesti helyszínen is magasépítő technikus szakmában. Az iskola diákja is indul majd a megmérettetésen, Csöngedi Richárd. Rajta kívül a festő, díszítő, mázoló és tapétázó szakmában Csikós Tamás képviseli majd az iskolát.

A tavalyi Szakma Sztár Fesztivál egyik helyszíne: idén dunaújvárosi résztvevő is lesz a pincéreknél (Fotó: Kőhalmi Kálmán)

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola két diákja jutott a döntőbe: Barna Bianka vendéglős és Pintér Kata Terézia pincér. A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégiumból pedig Páncél Beatrix kozmetikus vesz majd részt a rangos megmérettetésen.

Tavaly minden korábbinál sikeresebben szerepeltek a dunaújvárosi diákok az országos döntőn, az, hogy idén is ennyien kijutottak, önmagában már nagy eredmény a város számára. A diákoknak jó szereplést kívánunk, karrierjük építése érdekében!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!