Gazdaság

2013.09.29. 17:05

Ökoindustria Nagydíj

Dunaújváros - Ökoindustria: a Dunapack Kft., a Hamburger Hungária Kft. és a Duparec Kft. fenntartható fejlődésért tett erőfeszítéseit díjazták.

Körmendi Erzsébet

A III. Ökoindustria Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállításon nagydíjjal ismerték el az innovatív gyártástechnológiával készült termékeket és a fenntarthatóság elveinek megfelelő szolgáltatásokat.

A szolgáltatás területén odaítélt nagydíjat idén a Prinzhorn-csoport magyarországi tagvállalatai, a Dunapack Kft., a Hamburger Hungária Kft. és a Duparec Kft. vehették át.

- Az Ökoindustria Nagydíj komoly elismerés a három együttműködő cég számára, amelyek Magyarországon a hulladékhasznosítási körfolyamat meghatározó pillérei. A Hamburger Hungária Kft. új hullámalappapír üzeme a legnagyobb környezetvédelmi beruházás volt az elmúlt években. Vállalatunk a Magyarországon begyűjtött hulladékpapír kilencven százalékát dolgozza fel évente, és ezzel döntő mértékben hozzájárul az ország hulladékgazdálkodási célkitűzéseinek teljesítéséhez - mondta Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

- A ma átvett díj azt igazolja, hogy jó úton járunk, hiszen hullámtermékeink fejlesztésekor elsődleges szempont a teljes újrahasznosíthatóság. Vevőink részére olyan termék-szolgáltatás csomagot kínálunk, amely a terméket védő, kínáló funkcióján túl kiegészül a környezetbarát csomagolási kultúra és az elérhető legmagasabb színvonalú technológia alkalmazásával - nyilatkozta Rafael Sieben, a Dunapack Kft. budapesti gyárának ügyvezető igazgatója.

- Azért örülünk ennek a közösen elnyert elismerésnek, mert a hulladékgyűjtés az alapja a Prinzhorn Csoport magyarországi tevékenységének. A Duparec Kft. garantálja a papírgyártásra alkalmas papírhulladék folyamatos átvételét. Telephelyünkön közvetlenül átvesszük és előkezeljük a papírhulladékot, valamint vállaljuk bizalmas iratok gyors és szakszerű megsemmisítését - tette hozzá Haag János, a Duparec Kft. ügyvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!