Gazdaság

2014.06.03. 14:20

Vendégfogadásra alkalmassá teszik a dunaújvárosi kempinget

Dunaújváros (ke) A közgyűlés megbízta a DVG Zrt.-t a kemping helyreállítási munkáival. Jó lenne, ha még ezen a nyáron vendégeket fogadhatnának a városnak ezen a közkedvelt kirándulóhelyén.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat jelentős összegeket áldoz idén nyáron arra, hogy a kemping ismét működőképes legyen. A fejlesztések még 2008-ban kezdődtek, amikor az EFOTT-nak a szabadstrand és a kemping adott otthon. A DVCSH akkor soron kívül, saját költségén helyrehozta a a nagyrendezvény előtt a létesítmény vizes blokkjait, megoldotta a strand öltöző-fürdő épületének és a wc-blokkjának a felújítását, a melegvíz ellátást, csatornahálózatot épített ki, és rácsatlakoztatta azt a szennyvízrendszerre. A közgyűlés rendezi most ezeknek a közműveknek a tulajdonjogát: kifizeti azok közel 20 millió forint ellenértékét a DVCSH Kft.-nek.

A testület kijelölte a fejlesztési irányt is. Mádai Balázs, a DVG Zrt. vezérigazgatója elmondta lapunk kérdésére válaszolva, hogy a kemping nádfedeles közösségi objektumát nagyon megrongálta a legutóbbi árvíz, a szerkezet megrogyott, életveszélyessé vált – jelentős felújításra szorul. A szakemberek javaslatát figyelembe véve a nádfedelet nem szeretnék megőrizni, mert a nád évenkénti karbantartása költséges, ezért a hódfarkú cserép fedésre gondoltak, ami kisebb súllyal is nehezedik a tartószerkezetre. A látványos fa vázat megtartják, de a tartósságra is ügyelnek: alul – ahol áradáskor vízzel érintkezik – horganyzott lemezzel váltják ki a fát. Része a helyreállításnak a komplett villamos kábelrendszer kiépítése, és megoldják a lakókocsis helyek betáplálásához szükséges kiépítést is, valamint kerti csapokat helyeznek el. Természetesen a meglévő faházak berendezését, egyéb felújításokat, az épületek környékének tereprendezését, füvesítését is tartalmazza a terv. Mádai Balázs szerint a DUDIK után azonnal elkezdik a munkákat. Amennyiben a szakhatóságok is pozitívan vélekednek, és megkapják a működési engedélyt, szeretnék a kempinget már júliusban megnyitni a nagyközönség, a vendégek előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!