Gazdaság

2016.04.18. 18:30

Sikerrel zárták a szakmák éjszakáját

Dunaújváros - Sajtótájékoztatón értékelte a Szakmák éjszakája pénteki rendezvényét a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum vezetése hétfőn.

Balla Tibor

Őszi Attila, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy pénteken a hat városi és a pusztaszabolcsi tagintézmény kitárta kapuit, megmutatta szakmai kínálatát. Hangsúlyozta, az iskolák nagyon kitettek magukért, ezért köszönetet mondott kollégáinak, akik a szervezésében részt vettek, valamint a szponzoroknak és az együttműködő szervezeteknek is.

Őszi Attila, a helyi szakképzési centrum főigazgatója (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Példaként kiemelte a kereskedelmi iskolában felsorakoztatott árukínálatot, vagy a Lorántffy iskolát, ahol a kórház dolgozói és a mentők is részt vettek a rendezvényen, illetve az öreg diákokat, akik bemutatták, hogy szakmájukat milyen művészi szinten művelik. Őszi Attila elmondta, az előzetes várakozásokat meghaladta az érdeklődés, hiszen figyelembe véve, hogy a pályaválasztási szezon ősszel zajlik, már négyszáz fős látogatottsággal is elégedettek lettek volna. Így az ötszáz feletti résztvevőt már sikerként könyvelhetik el. Annak különösen örült, hogy a gyerekek szüleikkel közösen látogattak el a rendezvényre, és megismerhették a szakmák valódi arcát. Megállapította, nagyobb részvételre is számítani lehet, ha a rendezvény átkerül esetleg novemberre, a pályaválasztás főszezonjába. Kijelentette, a hagyományteremtő rendezvénynek még hosszú folytatása várható.

Agárdi Lajos tanügyi referens kiemelte a szakmai gondolkodásmódot, azt ahogyan bemutatták a szakmákat, így azok megfogták a gyerekeket. A főigazgató elárulta, május 20-án Állásbörzét, karriernapot tartanak majd a Dunaújvárosi Egyetemen a munkaügyi központ közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!